Popkultur, Underholdning

12 tilbageblik på 2020

Hermed. En røvfuld tilbageblik fra året der gik.

Samos’ 2020 tilbageblik nr. 1)

2020 var året, hvor Phillip Faber fik sit folkelige gennembrud. Som bekendt er Phillip Faber en D-Bags. Jeg tror, at Søren Pinds vådeste drøm er at kravle ind i Phillip Faber – selvsagt gennem urinvejen. Så kunne Pind’en, sammen med Johannes Langkilde, sidde live på statsradiofonien og synge “papirsklip” iført sit “Tin Tin i Congo”-kostume, mens Hr. og Fru. Hakkebøf tog sig tid til at glemme alt om Corona’en for en stund.

Søren Pind! Mens du nyder din nytårstorsk post en dig vel ondt “spiller” til dronningens nytårstale, vil jeg opfordre dig til at tænke over, at du i 2021 skal formå at skrive endnu flere dårlige tweets end hidtil.

Samos’ 2020 tilbageblik nr. 2)

Status på de sociale medier 2020

I 2020 var sociale medier bestemt ikke et mindre ubehageligt sted at hænge ud kontra 2019, 2018, 2017 ovs. Snarere tvært imod.

Dag ud og dag ind skal man kæmpe mod algoritmer der kaster alt fra latterlig like-bevidste “dagbogstweets” til konspirerende artikler fra “medier” med URL’er længere end Pinocchio’s næse i hovedet på dig. Netop konspirationsteoretikerne vokser i disse “krisetider” og den “skole” (højst sandsynligt Livets Skole) er ikke bare en niche. “Skolen” vokser sig større, da især sociale medier er et godt våben til global og lokal polarisering. Man skal ikke læse meget af et kommentarfelt for at konstatere, at de fleste af os tænder lige så meget på “uenigheden” som likes’ne, hjerterne og grine-emojierne.

Men vi er der selvfølgelig stadigvæk. Til stede på de sociale medier. Overalt. Flere gange om dagen. Hvis vi ikke deltager, kigger vi med. Grundet afhængigheden. Naturligvis.

Instagram:

Forfærdeligt medie. Fuldstændig rædselsfuldt medie. Ødelæggende medie.

Som var jeg helligheden selv, slettede jeg Instagram app’en på min telefon i 2020. Men jeg smugkigger selvfølgelig i browseren en gang i mellem. Det er klart. F.eks. hvis jeg skal have en spiller.

Jamen. Er det ikke det mænd bruger Instagram til? Vi kigger ikke på design derinde. Patter på Instagram er for mænd hvad design er på Instagram for kvinder. Og de kan holde os derinde i timevis.

Hvorfor er Instagram så forfærdeligt? Det ved vi godt. Hele præmissen er latterlig. At tage billeder af sig selv. Og så vise det til alle andre der kommer forbi. Det er da mærkeligt. Det er som at deltage i en familiefødselsdag der aldrig stopper. Og ja. Stories er også lort.

Facebook:

Det aktuelle Boomer-medie er mest reklamer og videoer for alle pengene. Der ikke er så mange menneske-posts i omløb. Det er både godt og skidt.

Så er mediet ramt af den nylige tendens, som Samos nævnte i tidligere opdatering, hvor politikere skal “overtage” alle nyhedsmediernes kommentarfelter og spamme deres copy past’ede propaganda i disse for at massere algoritmen og herved blive set og hørt mest muligt. Eller den tendens, hvor de for at skabe mere “reach” flankerer deres budskab med en patetisk selfie af et patetisk menneske med en patetisk grimasse. Det kan være et meget bedrøvet ansigt. Eller et meget forurettet ansigt.

Det er selvfølgelig nice, at man lige kan få en ny annonce fra TooBusyToBeFit med i ny og næ. Især når man er allermest i tvivl om, hvorvidt man skal være i kalorieunderskud eller kalorieoverskud for at tabe sig.

LinkedIn:

LinkedIn har taget alt dårligt fra andre sociale medier og anbragt det på deres erhvervsorienterede netværkssite. Se-mig-jeg-er-lige-her agendaen. Hvis jeg liker dit, så liker du mit. Hvis jeg deler dit, deler du mit. “Jeg kender Ulrik. Han er en god fyr. Han møder ind til tiden hver dag”. Nå, nu skal jeg fedte for mennesker jeg ikke kender. Jeg smører lige ultra tykt på, når jeg skal præsentere mig selv. Jobnyt. Et overforbrug af stærk arm-emojien (dvs.+1 gang). Den falske positivitet. Løgnene. Selfievideoerne. De nystrøgede profilbilleder.

Det er Instagram i jakkesæt. Og jeg hader det.

Amen, der er fucking også stories på LinkedIn nu. Hvad viser de? Dagens ret? Et veloverstået opfyldning af kaffekoppen? Et billede af din computerskærm, som viser nogle grafer? En video, hvor man skider, mons tro?

Twitter:

Twitter var engang rigtig godt. Men nu. For mange diskussioner. For meget jobnyt. For meget dagbog. For mange komikere der SKAL fyre sin daglige “så sagde min kæreste…”-joke af. Ja, det er dig jeg mener, Thomas Warberg. Du kommer hele tiden ind i mit feed.

I stedet. Del et interessant link! Del en sjov bemærkning! Lav en sjov tråd! Generelt er det stadig et rimelig nice medie. Men boomerne kommer. Boomerne kommer med deres meninger der ikke kan ændres. Og de vil diskutere.

Snapchat:

Har det egentlig fint nok med snap’en. Bruger det ikke så meget. Modtager sjældent indhold jeg ikke kan acceptere. Sender et par stykker af sted et par gange om måneden. Så har jeg stegt en bøf. Eller set en kat i snor. Eller fundet et nice filter.

Tik Tok:

Det er derinde hvor unge mennesker danser. Har aldrig været derinde, men set et par videoer på Youtube. Ved ikke så meget. Men det virker til at være de pædofiles uofficielle og lovlige hjemmebane.

OnlyFans:

Har kun set én video fra OnlyFans. Og den var meget skuffende. Intet kildede de rigtige steder. Det føltes mere som at blive podet. Men hvad havde jeg forventet? Hun er jo rimelig vammel.

Det kan du gøre bedre, Fie Laursen.

Reddit:

Nice. Sjovt. Informativt. Men bliver som regel klogere

9GAG:

Nice. Sjovt. Informativt. Gode videoer. Gode memes. Ligefrem genialt nogle gange. Man bliver som regel klogere.

Samos’ 2020 tilbageblik nr. 3)

Samos Blokka har selvfølgelig også pulsen på det travle erhvervsliv anno 2020. Derfor er det en ære at kåre de tre bedste virksomheder 2020. Lad dem vækste i al evighed!

3) TooBusyToBeFit
2) Drengene oppe fra Aalborg – Shaping New Tomorrow
1) Guerilla Capital

Samos’ 2020 tilbageblik nr. 4)

Den 26 januar 2020 døde en legende – Kobe “Beam” Bryant. En mester. En fissetyv. En basketball “savant”.

En mand med en vanvittig mængde “swag”. Visionær. Smooth. Indehaver af et af de cooleste nicknames i branchen – The Black Mamba.

RIP

Points – 4th (33,643)
Field goal attempts – 3rd (26,200)
Field goals made – 5th (11,719)
Field goals missed – 1st (14,481)
Free throws made – 3rd (8,378)
Free throw attempts – 5th (10,011)
Points per game – 12th (25.00)
3-point field goal attempts – 6th (5,546)
Turnovers – 3rd (4,010)
40-point games – 3rd (135)
50-point games – 3rd (26)
60-point games – 2nd (6)
3-point field goals made – 12th (1,827)
Steals – 14th (1,944)
Minutes played – 6th (48,637)
Steals per game – 92nd (1.44)
Minutes per game – 41st (36.13)
Games played – 11th – (1,346)
Assists – 29th (6,306)
Free throw % – 84th (.8369)
Personal fouls – 39th (3,353)
Defensive rebounds – 46th (5,548)
Assists per game – 134th (4.69)
Rebounds – 100th (7,047)
Blocks – 180th (640)
Offensive rebounds – 190th (1,499)

Samos’ 2020 tilbageblik nr. 5)

Corona-restriktioner

Er det ikke pudsigt, at de mennesker som brokker sig mest over nye Corona-restriktioner forbeholder sig retten til ikke at overholde nye restriktioner, således at pandemien forbliver i en cyklus?

Samos’ 2020 tilbageblik nr. 6)

Lars Løkke Rasmussen styrede skibet fra bagsædet

2020 var et godt år for Lars Løkke Rasmussen. I Corona-pandemiens første halvleg lancerede den 56-årige politiske strateg, og sine ligesindet, sig selv som oppositionens stemme (sin tilbagetrukne stilling til trods), samt, ikke mindst, “frihedens” stemme. Lars var og er = frihed. Han ville og vil livet. Han turde og tør livet.

Og hvilken timing den mand har. Mens “Nu skal vi åbne op” og “Sverige gør det rigtige” opdateringer, i anden halvleg af pandemien, smuldrede mellem Facebookfingrene på det tidligere statslige overhoved, trak Lars stikket og gav den som styrmand i “frizonen” på de syv have med fuld løn og Umut Sakarya som personlig kødskænk.

Men fat mod alle tilhængere af frihed. Nu er Lars Løkke Rasmussen tilbage.

I dette fortryllende skriv lommefilosoferer Lars bl.a. over hvor lille han rent faktisk er og maler med LinkedIn’ske “buzzwords” et billede så yndefuldt, at man skulle tro, at politikeREN kom retur fra Utopia og ikke Caribien: https://www.bt.dk/…/lars-loekke-skriver-om-turen-over…

Så glæder vi os til at se hvad han mener, hvis han nogenside smager den søde magt igen. Med så mange visioner hentet op fra styrbord foreslår jeg, at du starter dit eget parti. Samos tror på, at du kan redde hele verden, selvom du ikke gjorde det sidste gang – og, i øvrigt, fejltolkede Corona’en fuldstændigt.

God vind du bagsædets D’Artagnan…

Samos’ 2020 tilbageblik nr. 7)

Da Jeppe K vandt Royal Rumble

Det føles som lang tid siden. Men det er det ikke. Opgøret med de lidt for lange fingre havnede igen i Danskens feed oktober anno 2020. TV-personligheden Sofie Linde satte gang i vibrationerne, da hun serverede en 12 år gammel anekdote om en tv-boss og dennes ønske om et blowjob.

Især mediebranchen og det politiske landskab stod for skud i metoo 2.0. – en føljeton, der, dag for dag, leverede historier om alt lige fra en “lummer” kommentar til regulær drugrape.

I kender godt disciplinen Royal Rumble fra amerikansk wrestling, ik’? (en gruppe wrestlere kæmper mod hinanden individuelt, hvor de én efter én elimineres). Netop sådan føltes udskilningsløbet i oktober 2020.

Med flere beskyldninger om utilsigtet opførsel på arbejdspladsen i ryggen, som var de en stålstol, smed (Pille) Morten Østergaard, den 7. oktober, sig selv ud af ringen. Han træk sig som formand for Radikale Venstre og gik i seng. Her ligger han stadig. Fornuftigt.

Den 11. oktober er det radioværten Mads Aagaard Danielsens tur. Berlinske skriver “Han er vært på DRs »Shitstorm«: Han har sendt hadbeskeder, været seksuelt grænseoverskridende og truet med at dele nøgenbilleder”. Mads har man ikke hørt meget om siden. Lad os håbe at det forbliver sådan. For i artiklen fremstår han som en – for at sige det mildt – douche. Altså med en klar psykopatisk profil.

Københavns overborgmester med det passende wrestlingnavn “Farlige Frank” indrømmede den 19. oktober krænkelser gennem – ja – 20 år. Isoleret set rimelig vildt lavet af “Farlige”. MEN. Frank Jensens senere håndtering af sagen – eller sagerne – grænsede til og over det patetiske, da han først ville lancere sig selv som kommende forgangsmand for Metoo-bevægelsen. Lol nok, Frank. Den troede du selv på, eller hva’ gamle. Senere, med konen som nikkedukkende symbolsk kødskjold, skyldte manden med det evige pindsvinhår skylden på alle andre end personen der gennem 20 år havde ført hånden op i fissen på alle mulige kvinder denne arbejdede sammen med og over. Ud af ringen med dig, du glade og festlige Frank på arbejdspladsen. Gerne på røv og albuer.

I et meme-opslag, på Facebook, tidligere på året gættede Samos på, at SuperDouchen Jes Dorph Petersen og dennes fedtede læm stod for skud. I stedet tog TV2, den 11. december, konsekvensen af Jens Gaardbos tidligere “dårlige dømmekraft” og “upassende opførsel” på kanalen og fyrede den billedskønne Nestor der har givet TV Charlies kvindelige seere så meget fugt i fugen, at kun Dieter Bohlen fra Modern Talking kan være med.

I dag, tre måneder efter, står kun én mand tilbage i Royal Rumble-ringen – vor kære udenrigsminister Jeppe Kofod – der 12 år tidligere, i en alder af 34, bollede en 15-årig fangirl der var interesseret i lære noget om politisk tæft. Det lærte hun. Ville hun selv? Blev hun presset? Fik socialdemokratiet dengang succesfuldt fejet den ellers brandvarme sag ind under gulvtæppet?Det er ikke Samos-agtigt at konspirere. Derfor konstaterer jeg blot, at Jeppe, på forunderlig vis, har overlevet denne Metoo-bølge.

Jeppe K vinder Royal Rumble 2020.

Samos’ 2020 tilbageblik nr. 8)

Hvad skete der i fodboldens verden i 2020?

Real Madrid vandt La Liga – en disciplin de ikke har været så skarpe til i 2010’erne. Det var “blot” det tredje mesterskab.

Hvem bombede?

Lionel Messi (25)
Karim Benzema (21)
Gerard Moreno (18)

Bayern München vandt Bundesligaen for 8. gang i træk. Denne gang med Hansi Flick på trænerbænken. Så vandt de også Champions League meget fortjent med en 1-0 sejr over PSG. Jeg opfatter også sydtyskerne som verdens stærkeste mandskab pt.

Hvem bombede?

Robert Lewandowski (34)
Timo Werner (28)
Jadon Sancho (17)

Den gamle kælling fra Torino, Juventus, vandt sit 9. italienske mesterskab i træk. Personligt håber jeg, at Catania rykker tilbage i Serie A og overtager tronen. Deres hjemmebane er stærk nok til det. Ellers må jeg købe Football Manager 21 og vinde Champions League med dem.

Hvem bombede?

Ciro Immobile (36)
Cristiano Ronaldo (31) – han laver alligevel 31 mål, jo. Sygt.
Romelu Lukaku (23)

Så vandt Liverpool sgu Premier League. En vis tysker har på relativt få år skabt et af de bedste hold og koncepter i verden. Han har en plan. Og til trods for at Liverpool-fans også kan være hamrende irriterende, kunne jeg rigtig godt lide af Beatlesbyen med dette mesterskab kom helt tæt på Penchesters rekord mesterskabshøst på 20.

Hvorfor?

Fordi alle Penchester-fans er nogle cunts.

Hvem bombede?

Jamie Var’i (23)
Pierre-Emerick Aubameyang (22)
Danny Ings (22)

Og PSG vandt i Frankrig. Bla bla bla.

Men hvem bombede, Samos?

Wissam Ben Yedder (18)
Kylian Mbappe (18)
Moussa Dembélé (16)

Det jeg hæfter mig mest ved i 2020 er hvor meget kvalitet FC Barcelona og Real Madrid har mistet. Specielt Barca. Det er et patetisk niveau de spille på. Behøves Samos at nævne, at nr. 9 spiller fast og sparker fra 11. meter, når medicinmanden ikke er tilgængelig for den vandrende grønne cecil, Ronald Koeman.

Mit eget Arsenal-hold er også i en forfærdelig forfatning. MEN. Jeg tror på Arteta. Jeg tror på projektet. Jeg vil hellere være i vores båd end Penchesters synkende skude lige nu. Det tør jeg godt at skrive. Og nej. Pen vinder ikke mesterskabet. Det ser bedre ud. Men de vinder ikke.

Hva’ med dansk fodbold?

Fuck dansk fodbold. Nå ja. Samos er blevet OB-fan. Det er lol nok. Tror at jeg har set en 3 halvlege siden annonceringen. Så kan jeg godt lide GuldGlen i SønderjyskE. Han spiller sgu noget go’ fodbols.

Ej, FC København har jo været et galehus. Men hvorfor fanden vandt de ikke over Penchester i Europa League? Ku’ ha’ været konge, gamle. Bare se alle de Penchester fans gå skuffet hjem.

Så kom Midtjylland i Champions League grundet et par store dommerfejl. Tillykke til dem. Men det er imponerende at de har etableret sig som det bedste hold i Danmark pt.

Fordi Samos er så Messi liderlig, vil han slutte på en Messi stat: Du skal score 43 mål pr. sæson i 15 sæsoner for at slå Messi rekord med 643 mål for én klub. I 20 sæsoner skal du finde nettet 32 gange pr. sæsoner. I 25 sæsoner skal du lave 26 mål pr. sæson.

Det er jo sygt.

Samos’ 2020 tilbageblik nr. 9)

Donald Trump being Donald Trump

Intet nyt under solen. USA’s præsidents taktik forsatte i 2020:

Råb. Lyv. Benægt. Råb. Lyv. Benægt. Råb. Lyv. Benægt.

En taktik Nye Borgerlige og Inger Støjberg også har fået mange åndsbollede likes på.

Men selvom Trump ikke er præsident til januar, håber Samos, at Donald fortsætter sin færd i spotlyset. Giv os nogle flere memes. Giv os noget mere underholdning.

Samos’ 2020 tilbageblik nr. 10)

Årets mand 2020?

Er det Søren Brostrøm?
Er det Phillip Faber?
Er det Søren Pind?
Er det Mogens Jensen?
Er det Jørgen Leth?
Er det Kurt Thyboe?
Er det Bo Henriksen?
Er det James Price?
Er det Bjarne Henriksen?
Er det Jesper Buch?
Er det TooBusy?
Er det Thorborg?
Er det Naser Khader?
Er det Jørn Bille?
Er det Lars Løkke Rasmussen?
Er det Pernille Vermund?
Er det Kristian Stadil?
Er det “Farlige” Frank Jensen?
Er det Peter Ingemann?

Den er svær…

Samos’ 2020 tilbageblik nr. 11)

Vi må ikke glemme, at 2020, den 8. december, tog Klaus Pagh fra os.

Jeg husker især Klaus som en levemand af guds nåde, der havde det gloriøse mod til at elske flasken og de sure kællinger.

Fra helt ung etablerede han sig som DK’s James og blev senere en Hugh Hefner-lignende flaske Barolo på to ben. Selv kort før sin død, bevægede Klaus sig rundt i Gentoftes bedre bogerskab som den rutinerede playboy han var iført sit karakteristiske fisse-klæde enten i blazerlommen eller rundt om halsen.

Så var Klaus også god i Piger i Trøjen 2 som finansmanden der var alt andet end Jesper Buch – vattet. En film i den danske filmskat, hvor Lille Palle igen brillerer – bl.a. med denne perle af et nummer:

Disse danskere mistede vi også:

Bent Fabricius-Bjerre
Ole Michelsen
Michael Bundesen
Ebbe Skovdahl
Yahya Hassan

Samos’ 2020 tilbageblik nr. 12)

Morten Messerschmidt er blevet fan af noget så barbarsk som boldspil

Den gamle mand fanget i den ungdommelige maske – Morten Messerschmidt – er blevet håndboldfan i 2020. Endda fan af noget så banalt som kvindehåndbold.

Ja, du læste rigtigt. Morten, der normalt, i sit domicil i Gentofte, spiller den af til Wagner, Mozart og integrationsstramninger, gaggede den helt store jyske klappepølse med ovenstående tweet, da Danmark spillede håndbold i december.

Et tweet som Morten tydeligvis har betalt partifællen Kim Christiansen 100 rigsdaler for at formulere, copy og paste.

“Muslimer kan da ikke lide håndbold. Men det kan mine vælgere.”, udtalte Morten tilfreds til sig selv, mens DF-politikeren med stor kærlighed for at gå med hat hældte et glas sherry op, nappede endnu en smørkage, og, efter 5 min i forbavselse over at der var “en neger” på modstanderens hold, satte et nyt afsnit på af yndlingsserien, The Golden Girls (På dansk: Panter Tanter).

Leave a Reply