Youtube-anbefalinger

Youtube-anbefalinger

Redaktionens Youtube-anbefalinger.

Samos Blokkas skribenter vil løbende give dig vores bud på godt Youtube-indhold. Kig længere ned på denne side og find alle vores anbefalinger.

Hold dig opdateret her på siden eller via vores Facebook  


Et klip hvor et af vor tids største komiske talenter rister Jay Leno


Super interessant interview med Oliver Stone

 

Live-Aid 1985 Backstage Impressions er kræz for kendere.


Det er altså fascinerende storytelling og en fremragende idé. Den 24 juli 2010 optog mennesker på hele kloden “deres dag”, hvilket blev til over 80.000 klip (4.500 timers materiale) og denne film.


Lightweight, baby.


Mount Rushmore Youtube klip


Allan fryser ikke


Mount Rushmore Youtube klip


Kurt kom forbi – Den omvandrende stærk arm-emoji


Endagstur til grænsen


NFL-spiller J.J. Watt snakker skrald…

Og bakker det op i dette 5 min. lange klip, hvor forsvarsspilleren dominerede sin modstander verbalt og fysisk.

Mike Tyson-historie

Rapperen Ed Lover fortæller historie om en bytur med en gavmild prime “Iron” Mike Tyson i en jamaicansk natklub i Queens, New York.


Dobbelt anbefaling: Bagom Godfather-trilogien

Udgivet 19. juni, 2017

I første dokumentar følger vi Godfather-trilogiens rejse fra Mario Puzo’s bog til filmene, hvor den virkelige verdens mafia gik produktionen på klingen, da de fik nys om, at filmen skulle laves.

I anden dokumentar fra 1990 er instruktør, Francis Ford Coppola’s, visioner i centrum, da overvejelser (fra den spæde start til tredje film) med hensyn til produktion, casting og screen test kortlægges. Dette suppleres af interviews med bl.a. Al Pacino, James Caan, Robert Duvall og Andy Garcia.


Til barberen med LeBron James, Draymond Green og gæster

Udgivet 15. juni, 2017

LeBron James og Draymond Green har lige mødt hinanden i NBA-finalerne for tredje gang i træk. Tilbage i februar var de begge til All Star weekend i New Orleans, hvilket naturligvis krævede en studsning, et glas vin og sågar en cigar i amerikanernes foretrukne diskussionsforum – The Barbershop.

Foruden de to NBA-stjerner diskuterede bl.a. 2 Chainz (rapper), Charles Oakley (tidligere NBA-spiller), Maverick Carter (LeBrons barndomsven og nu big time business manager for bl.a. LeBron), Rich Paul (Lebrons barndomsven og nu big time agent for flere NBA- og NFL-spillere) og Steve Stoute (business mand og forfatter) om alt fra NBA, NFL, den bedste atlet nogensinde, de olympiske lege og musikindustrien, mens procenterne i glasset synes at give specielt Lebron mere og mere talelyst. Det er underholdende 30 minutter.

https://www.youtube.com/watch?v=1ypwbI1NtG4


Magic and Bird – A Courtship of Rivals

Udgivet 27. april, 2017

I 1979 trådte to modsætninger sammen ind i NBA – den introverte hvide, lettere kiksede af udseende, Larry Bird og det sorte flamboyante smil, Erving ”Magic” Johnson. Begge voksede de sig hurtigt til to af spillets største legender hos hver sit hæderkronede franchise – hhv. arbejderklubben Boston Celtics og Hollywoods egen Los Angeles Lakers.

Denne sportsdokumentar, en af de bedste nogensinde (Ikke kun for basket-fans), fortæller, bl.a. med fantastiske karakterskildringer, historien om Bird og Magic’s karriere – hver for sig og indbyrdes. (Magic er, i øvrigt, ekstrem underholdende i rollen som kilde)

Yderligere er det historien om, hvordan de to, som rivaler på banen, løftede NBA til dens aktuelle popularitet og smeltede sammen, da menneskelige problemstillinger pressede sig på.


It Might Get Loud

Udgivet 17. april, 2017

Dokumentar fra 2008 (til rock- og guitar-entusiaster), hvor Jimmy Page (Led Zeppelin, The Yardbirds), The Edge (U2) og Jack White (The White Stripes, The Raconteurs) spiller guitar (hver for sig og sammen), taler om karrieren og forholdet til guitaren.

Jimmy Page indtager, naturligvis, rollen som den mest interessante- og cool personage blandt trioen. Man er vel rocklegende – men også Jack White gør en god figur.

I en af filmens bedste bidder (omkring den halve time) finder Jimmy Page gamle plader frem fra samlingen, spiller luftguitar til og smiler bredt. Det bedste moment i en interessant dokumentar opstår, da seeren (efter ca. en times penge) får serveret Jack White og The Edge’s infantile begejstring over, at Jimmy Page begynder på Whole Lotta Love.


Brian Wilson’s rutsjebanetur med ”SMiLE”

Udgivet 9. januar, 2017

På Rollings Stones liste over de 500 bedste albums nogensinde er Beach Boys’ ”Pet Sounds”, fra 1966, placeret som nummer to. Hjernen bag det kritikerroste album hedder Brian Wilson, og strand-drengen var blot 24 år gammel, da han delte mesterstykket med resten af verden.

Denne grundige dokumentar omhandler Wilsons efterfølgende eksperimenterende album, Smile, som af flere årsager først, i en koncertudgave, blev færdiggjort i 2004. Wilson ville lave det perfekte album og overgå vennerne fra The Beatles der i 1967 udgav ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” (nummer ét på Rolling Stones’ liste), men han ramte muren tilbage i 60’erne. Akkompagneret af nogle tidens største musik personligheder og venner af Wilson, illustrerer de 108 minutter Wilsons kamp med sig selv, resten af Beach Boys’ skepsis overfor projektet og de indre dæmoner der kom til livs i processen.

Det er selvfølgelig en fordel for fordøjelsen, hvis seeren har kendskab til Beach Boys bagkatalog, men befinder man sig først der, er dette, imo, en af de bedste musikdokumentarer til dato.


Til enkebal i Rødding

Udgivet 6. januar, 2017

I dette klip får du et indblik i vestjyderne Claus, Wingman John og fætter Ronnie’s forberedelser til enkebal i Rødding. De tre er,på vegne af Claus, på scoretogt, men det er utvivlsomt Wingman John der indtager hovedrollen i de 13 minutter klippet varer.

Højdepunkter

(1) Wingman John og fætter Ronnie’s reaktion på, at Claus har glemt sin pung.

(2) Wingman John’s har stort kørekort i “rens” – af Claus. De originale nedgørelser falder som perler på en snor:

(03:15)”Når din mor ikke er her, så er jeg nødt til at være her”, (03:06)”Skal du ha’ hjælp til at knappe den, eller hva’?“, (03:30)”NEJ, jeg er sikker på, at jeg lavet det. Claus har ingenting lavet”, (04:29)”Hva’ hva’ hva’, Claus. Hvad betyder det?”, (05:22)”Han kan jo ikke selv”, (07:45)”To øl til de voksne, og en sodavand til ham den glemsomme. Det er dernede, og det er NU” og (12:11)”Fætter Guf”.

(3) Den lune vestjyde og Wingman John jagter ”scoreskjorten” i det lokale herremagasin. Wingman John anbefaler en skjorte og der ping ponges med ekspedienten.

(4) – (05:34) Claus kan ikke blive færdig, da de skal af sted. Wingman John påtaler det og gestikulerer hånligt.

(5) – (9:16) Wingman John gør Laila opmærksom på, at han, for det første betaler gildet, og for det andet, at Claus har dummet sig.

(6) – (04:56) Wingman John griner højlydt af sin egen “geniale” joke.

(7) – (10:50) Claus og Laila kysser. Wingman John hvisker ”ej” og forsvinder ud af kameravinklen.

(8) – (11:55) Fætter Ronnie vil ikke ha’ et kys. Efterfølgende ser det ud til, at de alligevel skal til at kysse, lige inden der klippes.


Interview med Rick Rubin.

Udgivet 20. december, 2016

Der findes ikke mange interviews med Rick Rubin på internettet. Du kender måske heller ikke navnet. Men du har højst sandsynligt hørt noget, eller meget af den musik, han har haft fingrene i.

Den langskæggede mand startede karrieren, som musikproducer, i New York’s punkrock-miljø i 80’erne, og involverede sig efterfølgende i hip hop, hvor han, sammen med Russell Simmons, startede det ikoniske Def Jam Records. Senere har den nu 53-årige mand sågar produceret pop og country.

I dette interview kaster BBC’s Zane Lowe en bred vifte af musikkens største navne og hertil relaterede emner i hovedet på Rick Rubin, der blandt citrontræer og i bare tæer fortæller historier fra sin hidtidige karriere.

Rubin taler om:

Johnny Cash, Slipknot, System of a Down, Red Hot Chili Peppers, Shakira, Lady Gaga, Rage against the Machine, Slayer, Black Sabbath, Run DMC, Beastie Boys, Kanye West, LL Cool J, Ed Sheeran og Eminem.


Er atleter egentlig blevet bedre i årenes løb?

Udgivet 14. december, 2016

Hvordan er løbere og cykelryttere blevet hurtigere? Hvordan er basketballspillere blevet højere og gymnaster lavere?

En klog mand (David Epstein), i en pastelfarvet skjorte, giver her et interessant indblik i evolutionen blandt atleter. I oplægget, på knap 15 minutter, fokuserer manden bl.a. på udvikling og optimering i teknologi, psykologi samt forskning- og specialisering i fysiologi og gener.


Anybody seen Richie?

Udgivet 12. december, 2016

1991. Vi befinder os i ”The Five Boroughs”. Den hårdkogte strømer, Gino Felino (en veloplagt Steffen Seagal), er ude efter hævn og ikke din konventionelle politimand. Flankeret af et smurt italiensk accent udrydder Gino, filmen igennem, en hel hær af naive joggingdragtsbeklædte amerikansk-italienske skurke. Udryddelsen istandsættes ikke uden flair, da Gino, som oftest, er iført baret, den ikoniske gardin-pisk og det, jeg takserer som en form for silkejakke med lynlås og skulderpuder.

Ginos arrige væsen skyldes, at makkeren og bedstevennen, Bobby, på åben gade, bliver brutalt myrdet af den bindegale bandeleder Richie Madano (William Forsythe i en knusende kraftpræstation). Richie’s har det bedst, når han enten ryger heroin på pibe, eller beriger hverdagen med tilfældige henrettelser på tilfældige kvinder i tilfældige biler.

Bar-scenen i Out for Justice, som du nu skal se, er, i min bog, 90’er-actionfilmens epicenter. Solidt håndværk bliver til kunst, når typer som ”Sticks” og ”Tattoo” får som fortjent, og Steffen på vanlig elegant facon varierer mellem at ”slukke kontakter” og dele bidske flabetheder ud til højre, venstre og i midten.

De næste 6 minutter og 25 sekunder skal seeren blot nyde Steffens polariserede kampsportskundskaber, den kliniske instruktion (John Flynn) samt den skarpe dialog.

There ain’t nobody upstairs…

https://www.youtube.com/watch?v=vsurHnZiNy0


Jan Mølby´s drømmehold

Opskriften på godt indhold.

Udgivet 11. december, 2016

Du starter med at placere Jan Mølby, Paul Merson og en random vært på en bænk. Dernæst kaster du gamle fodboldstøvler og fodboldtrøjer ned på gulvet foran dem. Ifør så Jan Mølby i en ternet skjorte, en stram pullover og et par moderigtige jeans. Få så Jan Mølby til at sætte sit bedste mandskab blandt gamle holdkammerater, mens han ping-ponger med Paul Merson.

Når herligheden er kommet ud af ovnen, får du Jan Mølby til at drysse et britisk accent ned over retten og kæle for den ved at tiltale Paul Merson som “Merse” og benytte vendinger som “a great server of the ball”.

Der er en masse af disse videoer med andre interessante spillere på Youtube. Bare søg “One2eleven”. Desværre lader det til, at videoen, hvor Peter Schmeichel, ligeledes med britisk accent, sætter sit hold, er taget ned.

https://www.youtube.com/watch?v=lkn_ASw7VB0&list=PLpjoKkauo_e8vRDpRjb92Y9NOCF3PIToK