Hvad skete der i uge 21? Samos Blokka-redaktionen giver dig en subjektiv og selektiv men relevant gennemgang af, hvad der skete med vejret, i sportens verden og i mediebilledet.
Vejret
Vi taler meget om vejret i Danmark: Hvor er vejret godt! Bliver det godt eller dårligt i næste uge? Vi må sørme håbe, at det bliver godt vejr i weekenden.
Sådan fortsætter vi ellers, når samtalen skal flyde. Men det er da klart i et land som Danmark. Når vejret er dårligt, er vi mere sure. Vi hilser mindre. Vi smiler mindre. Vi griner mindre. Solen varmer sjælen og fællesskabet. Vi tager solbrillerne på. Vi tager mere tøj af. Vi spiser mere is, griller, drikker bajere. Hygger os.
Solskin
Der sker specielt to ting i DK, når temperaturen rammer den gode side af de 20 grader celsius.
1) Vi søger udendørs
I fredags skulle jeg fra Nørrebro Station til Nørreport Station. Jeg spadserer i det gode vejr, tænkte jeg. Det blev jeg glad for. Nørrebro det perfekte sted til ”people watching”.
Nørrebros etniske dominans giver mig altid en fornemmelse af at være i udlandet – at være på ferie sydpå. Det minder mig om at være på opdagelse, når Kebab-husene, grønthandlerne, de mellemøstlige special butikker og de tedrikkende ældre mænd agerer en fascinerende sandwich med hippier, hipstere og punkere inden i.
2) Vi bliver lidt vilde i varmen
I gadebilledet på Nørrebro var der også andet at kigge på. Danmark holder et højt niveau på kvindefronten generelt, men her i fredags, i sommerens spæde start, ramte Nørrebro et hidtil uset højt niveau. De var overalt, de lækre damer. På deres cykler. I deres små shorts. De sad på gader og stræder og gjorde sig til. Og jo længere jeg gik, desto varmere blev jeg indeni. Nu kan jeg ikke kræse om den varme grød længere. Lad mig komme til sagen…
Du er kvinde. Du er mulat. Ca. midt i 20’erne. Du har lange brune krøller og havde en hvid top på. Du befandt dig på Indre Nørrebro fredag eftermiddag. Jeg er hvid. Jeg er skaldet. Jeg svedte sandsynligvis lidt den dag. Vi strejfede kun hinanden. Jeg påstår ikke, at du vil bolle med mig. Jeg siger, at jeg vil gerne vil bolle dig.
Hvis du læser og accepterer min præmis – PM mig!
Fodbold – Finaler og afsked med kongen.
Fodboldsæsonen er næsten gået på hæld, men først skulle fire store pokaler uddeles. Onsdag vandt Manchester “U’nej’et” med resultatet Mourinho-0 i Europa League-finalen over Ajax. En kamp der ophidsede ”U’nej’et”-fans, de rettighedshavende tv-stationer og slet, slet ingen andre.
Manchester”U’nej’et”! I er i CL efter to år uden CL – Tilløk! Men det går sikkert som sidste gang der blev spillet Champions League på “Drømmenes Teater”.
Probably the best draw for @ManUtd is celebrated with a nice cold @carlsberg Cheers guys. pic.twitter.com/qo0C57pJYe
— Peter Schmeichel (@Pschmeichel1) August 27, 2015
Peter Schmeichel var tilfreds med lodtrækningen, og efterfølgende blev I sendt ud af de to europæiske mastodonter Wolfsburg og PSV i gruppespillet.
That calls for a Carlsberg, Pe’er.
Men jeg savner dig i CL-studiet, Big Pe’e. Jeg savner din arrogance og usaglige tilgang til Manchester”U’nej’et”. Jeg savner, at Preben Elkjær stikker til dig! Jeg savner dit grin! Jeg savner, at du taler med britisk accent! Hvorfor skulle Jes Dorph dog ødelægge det hele!?
Jeg savner sgu også dit hår, Pe’er! Heldigvis forkæler du mig og resten af dine Twitter-følgere med et smukt katalog af inviterende assistent-selfies, der vil få selv de mest kræsne Tinder-kællinger til at swipe til højre.
Lørdag aften vandt Arsenal, Borussia Dortmund og FC Barcelona sine respektive pokalfinaler mod hhv. Chelsea, Frankfurt og Alaves. Mens Dortmund og Barca gjorde som forventet, vandt underhunden Arsenal 2-1 i FA-Cuppen. For noget tid siden skrev Dellas Naxos, at det var på tide at fyre Arséne Wenger. En femteplads og FA-cup sejr har ikke ændret på tingene. Dommen er stadig – Wenger Out!
(Tirsdag har Wenger skrevet under på en ny toårig kontrakt. Puha! Endnu to sæsoner, hvor holdet krakelerer i ca. to måneder og kæmper med om fjerdepladsen)
Efter 24 sæsoner trak en af Serie A’s absolut største chefer, Francesco Totti, Roma-trøjen over hovedet for sidste gang søndag. Mandag uddelte Gazzetta dello Sport det første 10 tal (for karrieren), siden Diego Maradona, til II Re di Roma – kongen af Rom.
Hvad vil Samos Blokka huske Francesco Totti for? 1) Han ku’ noget med- og elskede især at gå dybt i salaten. 2) I 2004 spyttede han Christian Poulsen i ansigtet. 3) I en klub, hvor dons som bl.a. Gabriel Batistuta, Vinzenzo Montella, Marco Delvecchio, Philippe Mexés, Daniele De Rossi, Antonio Cassano (angiveligt +2000 damer nedlagt) og Christian Panucci helt sikkert har været med i byen og dermed gjort sit beslag på den tilgængelige pulje af kvindelige underliv, var og er Totti suverænt den største don.
På lørdag møder Juventus Real Madrid i Champions League-finalen. Jeg kalder en smal 1-0 Juve-sejr.
NBA – Manu og Finals
Min favorit NBA-spiller all time, Manu Ginobili, spillede muligvis sin sidste kamp, da den 39-årige argentiner og San Antonio Spurs, i fire kampe, blev fejet af banen af Golden State Warriors. Fire NBA-mesterskaber. Én OL-medalje. Bedste sjettemand-karriere nogensinde. Tag nu en sæson mere, gamle. Jeg vil se dig gøre det her et par gange mere.
NBA-finalerne starter torsdag.
Siden Kevin Durant den 4 juli. 2016 valgte at “tage sit talent” til Golden State Warriors, har alle ventet på Golden State Warriors vs. Cleveland Cavaliers – part III. De to suverænt mest talentfulde mandskaber mødes igen i år. Det bliver godt! Ingen skader. Ingen karantæner – endnu. Ingen undskyldninger – endnu. GSW, Splash Brothers og især Draymond Green tørster efter hævn. Lebron James jagter stadig Jordan. Kevin Durant er bare sur, tror jeg. Derfor tror jeg også, at han bliver MVP.
GSW vinder i 5-6 kampe.
Intet nyt på mediefronten
De mest læste danske online medier bliver kun mere kvantitativt orienterede. Det tog mig ca. 10 sekunder at finde dette stykke journalistik.
Hun spillede syg prinsesse i Game Of Thrones: Sådan ser hun ud i dag
Sådan lyder overskriften. En skuespillerinde fra HBO’s Game Of Thrones poster et billede på sin Instagram. Læseren bliver klogere af følgende journalistiske observationer: Hun er lige fyldt 18 og officielt trådt ind i de voksnes rækker (2 gange!). Hun har lige bestået sin køreprøve. Hun ser ældre ud end for to år siden, hvor hun optrådte i serien. Okay. Oven i hatten ser hun mere “civil” ud på et par Instagram-billeder eller tre, hvor hun ikke er “i karakter”. Til dagligt går åbenbart ikke rundt med det makeup hun har på i serien. Som rosinen i pølseenden får vi serveret en kort, men præcis, opremsning af hendes IMDB-krediteringer.
Done. Videre. Næste levende billede. Nu vil jeg lave noget godt! Noget banebrydende! Noget god journalistik! Eller skal jeg finde et random feriebillede der er gået viralt på Facebook og bruge ordet ”Genialt” eller sætningen ”Men så skete dette”? Hmm.
Der Speigels angreb på Donald Trump
(Artiklen er publiceret den 19 maj uge 20, meen dette er jo første udgave af Ugen Der Gik…)
It’s Time to Get Rid of Donald Trump
Det er ikke kun New York Times og Washington Post der kigger skævt til Donald Trumps første 120 dage i Det Hvide Hus. I et frontalt angreb på den verden “mægtigste” mand kalder den store tyske Hamborg-avis, Der Spiegel, Trump en amerikansk tragedie, og erklærer ham som værende farlig for verdensfreden. Artiklen er voldsom og et kig værd.
Tordenvejr i Manchester.
Vi slutter ved udgangspunktet – vejret. Uge 21 startede med en tragedie, da en selvmordsbomber dræbte 22 og sårede yderligere 59 mennesker til en Ariana Grande-koncert i Manchester. Da mit twitter-feed fortalte mig om nyheden, tænkte jeg: ”Fuck, nu igen”. Nu, knap en uge efter, havde jeg næsten glemt episoden.
Jeg var til arrangement med mange af mine venner i weekenden, og først nu går det op for mig, at dét ikke én gang blev nævnt – på trods af mediernes breaking-bjælker. Så ved man, at dét er blevet hverdag. Dét er der, vi befinder os nu. Det er udgangspunktet.
Men det handler også om udmattelse. Så var der Paris, Nice, Berlin og Tyrkiet. For slet ikke at tale om de brændpunkter i verden der ikke er “relevante” for os danskere. Man orker næsten ikke at snakke om det dårlige vejr hele tiden, når det gode synes så langt væk.