Fodbold, Underholdning, Video

Samos julekalender (bedste trupper) – alle hold

Øvelsen er simpel. Samos sammensætter en 23-mands trup fra en europæisk klub. Grænsen går ved spillere Samos kan huske fra 1995 og frem. Der vælges med udgangspunkt i den enkelte spillers præstationer og anciennitet i klubben. Eksempel er det meget svært at komme på et hold, hvis man kun har spillet én sæson i klubben.

1. december – Borussia Dortmund

Vi kører med en 4-3-1-2 opstilling for at frigøre plads til de to liderlige karle deroppe på toppen. Skyder polakken og nordmanden, mod forventning, med løst krudt, kan vi bringe fart i Auba, en “fox in the box” i Stéphane, den ultimative tjekkiske tank i Jan eller, måske, skulle man bringe en af de helt dyre super-joker-Bundes-brassere i Marcio Amoroso (hvis niveau fra berøring til berøring vekslede mellem berusende og forfærdeligt). MEN, sidstnævnte kommer kun på banen, hvis han har husket at iføre sig Camilla Andersens hvide tape på øreflipperne.

Midtbanen består af boldspillere, hvor Andreas “Andy” (Topp)Möller (der, i øvrigt, den dag i dag har en sidegeschæft som populær indie-DJ tilknyttet flere af Ruhr-distriktets mest hippe natklubber) og Marco Reus har til opgave at agere dyb trussel, mens Ilkay og Tomas primært skal kreerer og måske klappe den op i hjørnet.

På venstre back kommer Dede hver gang. Foran manden med det legendariske fisseslikkerhår, Roman Weidenfeller, har vi både stål, kløgt og gode fødder med Sammer og Hummels. På højre back er den solide og udmærket offensive legende, Piszczek, valgt frem for Hakimi der, på rå talent, er bedre. Men Samos negligerer aldrig rutine.

Bænken:

Jens Lehmann
Achraf Hakimi
Jürgen Kohler
Christian Wörns
Raphaël Guerreiro
Lars Ricken
Stefan Reuter
Jude Bellingham
Stéphane Chapuisat
Pierre-Emerick Aubameyang
Jan Koller
Márcio Amoroso

PS.

Måtte alligevel undlade lidt offensivt talent:

Jadon Sancho
Shinji Kagawa
Mario Götze
Karl-Heinz Riedle
Christian Pulisic
Ivan Perišić
Ewerthon
Jakub Błaszczykowski
Henrikh Mkhitaryan
Ousmane Dembélé
Lucas Barrios

PPS.

Er nødt til at nævne to legender der heller ikke fandt vej til Samos’ trup. Simpelthen af respekt. Fordi det er det rigtige at gøre:

Stefan Klos
Nuri Şahin

2 december – Chelsea Football Club

Fysik. Diamanter. Gangsta’.

Der var så meget “Eastern Promises” over Chelsea Football Club i 00’erne. Roman Abramovich som den tilbagetrukne boss, der, store dele af sæsonen, hyggede sig på sin 400 millioner-yacht med enten at skære halsen over på- eller urinere på trafikerede piger fra hjemstavn om omegn, mens den helt sorthårede “Capo” José Mourinho strammede garnet i London.

Jeg har samlet et trup der kan tromle. Fysik, fysik, fysik. Keeper og 4-backkæden gav sig selv. Englands bedste venstre back (nogensinde må han være), John og Marcel i midten samt den solide, solide “Dave”. Fra bænken kan Branislav (velsagtens iført rullekrave, sort læderjakke, den tunge halskæde og combat boots) udsmide og smadre på højre back og centralt. Carvalho fra bænken er både klog men så sandelig også i stand til at likvidere.

“Lamps” og Kante er selvskrevne som dobbelt dosis felt-til-felt knytnæve. Ville gerne have Michael Ballack i start-11, men han nåede aldrig karrierens tinder i London. Derfor rydder Makelele op foran forsvaret og spiller den videre. Essien og Jorginho er solide backups, mens Mason Mount kan spille smørhul eller kant.

Vi har naturligvis elfenben på toppen, men det kan ikke være muskler det hele. Zola og Hazard er hyret ind til at drible, kreere og score mål. På kanterne agerer Robben og Willian backups, mens Drogba kan erstattes af endnu mere “bomb” i Jimmy Floyd og Romelu.

Bænken:

Thibaut Courtois
Branislav Ivanovic
Ricardo Carvalho
Marcos Alonso
Michael Essien
Michael Ballack
Jorginho
Mason Mount
Willian
Arjen Robben
Romelu Lukaku
Jimmy Floyd Hasselbaink

PS. Hvem var med i overvejelserne?

Disse to var tættest på:

Florent Malouda
Eidur Gudjohnsen (Polyvalent legende)

Derudover:

Edouard Mendy
Antonio Rüdiger (Også en god udsmider)
Alex (Udsmider! Der er også noget læderjakke over ham)
Andreas Christensen (Han er med om 5 år)
William Gallas
Frank Leboeuf (Frankrigs Jes Høgh)
Reece James (5 år?)
Ben Chilwell
Gustavo “Gus” Poyet (Jes Høghs bedste ven)
Dennis Wise (Legendarisk udsmider af Begbie fra Transpotting’ske dimensioner der faktisk også kunne spille)
Juan Mata (For kort prime)
Kai Havertz (5 år?)
John Obi Mikel (Han er “kun” 34)
Ramires
Nicolas Anelka
Diego Costa (Udsmider, rullekraven, læderjakken, tung halskæde, combat boots, torturekspert – det var ham ‘Abramo’ brugte, når der skulle smeltes klunker)
Tore André Flo (Legende)

Og så tre dyre stykker legetøj uden ROI:

Hernán Crespo
Andriy Shevchenko
Fernando Torres

PPS.

Andrian Mutu burde nok også nævnes som “type”. Men han må kun sniffe de riges salt med Roman uden for Englands grænser.

3. december – AC Milan

Don Carlo Ancelotti vil måske være lidt ude efter balancen på midtbanen. Han elskede jo sliderne Gennaro Gattuso og Massimo Ambrosini. Til Don’en kan jeg kun, med respekt, nævne, at når min 3-back er så stærk som Nesta/Silva/Stam, har vi end ikke har brug for én opryddertype på midten. Når vi tilmed har generationens bedste forsvarsspiller til at dominere venstre wingback (primært defensivt, men han kunne også noget offensivt + løbestærk), vil jeg aldrig være bekymret. Som backup bliver det ikke mere rutineret end smukke, smukke Costacurta eller Steen Nedergaard på italiensk, Christian Panucci. Den perfekte moderne wingback kommer hver gang i højre side. Gad godt se ham spille trommer i dag i et tysk heavy metal-band med Jürgen Klopp eller Thomas Tuchel som dirigent. Så skal der løbes endnu mere offside og tygges endnu mere gummi. Som Maldini’s backup er jeg gået med det romantiske valg i Serginho. Igen. Vintage brasserback. Godt venstreben. Han kom.

På midten spiller Andrea Pirlo bagerste playmaker med komplette Clarence lidt foran til venstre samt glidende og elegante Kaká i smørhullet. Verdens bedste før robotterne Messi/Ronaldo tog over. Dinho og Balkans bedste 10’er pre Modric er backups.

Zlatan og ‘Sheva’ på top var et nemt valg. Den ene har været verdensklass’ i 20 år nu. Den anden er Ukraines bedste fodboldspiller nogensinde og en af sin generations bedste Serie A-angribere.

Skorpionen. Agenten. Jon Dahl Palmehåret. Den perfekte joker. Hvem er bedre? Solskjær? Get out of here. “Palmen” kommer ind med 20’ igen. Snuser sig frem til feltet. Og scorer. Med inderside, hæl, tå, palmehåret, låret, maven eller ryggen – helst via en modstander. “Det er ligemeget hvordan den kommer ind. Et mål er et mål” har “Træet” altid sagt. Det geniale er så, at længere nede på bænken sidder ‘Pippo’, den italienske Jon Dahl Palm Tress Air. Er vi bagud i CL-finalen med 10 min. igen, kaster Samos dem begge og dermed “køkkenvasken” efter modstanderen. Herefter skal resten af holdet instrueres i at sparke så hårdt på mål, at der opstår returbolde som Jon og Pippo, via deres fintfølende målnæser, kan snuse op og score på – en disciplin som Palme er historiens bedste i. Så vinder vi.

Nå. Selvom Ronaldo ikke spillede mange kampe i AC (20), kan han roligt tage plads på bænken. Oliver Bierhoff er også garant for mål – i særdeleshed med låget. Som angribende header er det vel kun Chris Sutton der kan være med. Så må typer som Robinho, Crespo, Pato, Rivaldo og Gilardino aka. Pippo 0.0 se til fra tribunen.

Bænken:

Dida
Serginho
Christian Panucci
Alessandro Costacurta
Massimo Ambrosini
Gennaro Gattuso
Zvonimir Boban
Ronaldo
Jon Dahl Palm Trees Air
Filippo Inzaghi
Oliver Bierhoff
Ronaldinho

PS. Den stod mellem Panucci eller Thomas på den højre back/højre central forsvar backup, men her vandt italieneren for en gangs skyld over nationalismen. Kan du tilgive mig, Thomas?

De ældre læsere vil måske savne en Demetrio Albertini, der spillede i klubben fra 1988 til 2002. Men da der var for meget italiensk Per Frandsen over ham, fik han aldrig opkaldet fra Samos. Desuden er rugbrødspladserne i truppen optaget af Massimo og Gennaro. Dernæst skal lyde et stille “mention” til diverse subtop wingback typer der alligevel havde et par okay sæsoner i Marek Jankulovski, Massimo Oddo og Ignazio Abate.

Hvad så med nye løver som Theo Hernández, Franck Kessie og Rafael Leao. De er gode, men har ikke set dem så mange gange. Kan Simon Kjær, i øvrigt, tåle mere ros? Nu er han nævnt.

PPS. Sidst vil jeg opråbe to nice målmænd i Christian Abbiati og Sebastiano Rossi samt Christian Brocchi der altid sad bagerst på bænken i den gode CL-perioden i 00’erne. Har altid set Christian Brocchi som AC Milans Andrea Dossena – bare på højre midt.

4. december – FC Barcelona

Man skal stå tidligt op for at slå dette hold. Vi har kernen af prime-Barca fra 2008-2015 tilsat lidt prime Ronaldinho. Vi har den bedste- og andenbedste trekant nogensinde på holdet. Nogle vil måske have Valdes på grundet anciennitet, men ter Stegen er den bedre målmand og fuldstændig vanvittig med fødderne. Jordi Alba er den bedre spiller ift. Abidal. Ham og Messis sammenspil var en fryd for øjet – ligesom Dani og Messis. Det eneste der, for alvor, er til diskussion i start-11 er Luis Suarez.

Men sandheden er, at ingen af de følgende kan konkurrere med antihelten fra Uruguay’s stats i Barca: 283 kampe, 195 mål og 113 assist.

Længe ville jeg gerne have Yaya Toure med på bænken. Men det kunne jeg ikke. Var nødt til at have endnu et offensivt es med på bænken. Og når man ser bort fra Thierry Henry og Zlatan Ibrahimovic i truppen, er det svært at vælge. Her er de mest indlysende valgmuligheder til de 3 pladser + bænk:

Lionel Messi
Ronaldinho
Luis Suarez
Ronaldo
Luis Figo
Rivaldo
MB12
Neymar
Samuel Eto’o
David Villa
Thierry Henry
Zlatan Ibrahimovic
Pedro
Patrick Kluivert

Ronaldo er en af de få spillere der er med i en af Samos’ trupper baseret på kun én sæson. Der bombede han (i måske sin skarpeste udgave sammen med starten i Inter). Figo kan dække kanterne og den forreste midtbane. David Villa var elite for Barca. Han er med på bekostning af Thierry Henry, fordi han passede bedre i konceptet (Selvom Henry har en rigtig god 08/09-sæson). Rivaldo var den eneste jeg, for alvor, overvejede at bytte ud med Suarez. Han leverede ikke samme “numbers”, men han var vild i peak-udgaven, hvor han vandt Ballon d’Or. Han kunne spille falsk 9’er eller tage Messi plads og rykke ham op på den falske.

Men altså. De drenge må byttes pladser lige så tosset de vil. Stoler på deres beslutninger.

“Hvor er MB12?” vil han sikkert selv spørge og fortsætte. “Jeg har allerede skrevet mig ind blandt klubbens bedste med de to mål i mod Sociedad. “Så hvorfor starter jeg ikke inde på venstre kant i stedet for Ronaldinho?” Vi må se, MB. Hvis du kommer så stærkt tilbage efter din skade, som din pressestrategi har lovet, har du måske en “case”. Så kommer der en ny Messi tilbage. Så køber vi dit narrativ om at man bliver en bedre fodboldspiller, fordi man ikke træner, men sidder på tribunen og studerer spillet med en direkte linje til Den Mentale Kriger i øret. Så køber vi alle en Diplomuddannelse hos Den Mentale Kriger og melder os ind i “Medgang – frihed, lighed og værdighed”-projektet.

Bænken:

Victor Valdes
Rafael Márquez
Eric Abidal
Javier Mascherano
Deco
Cesc Fabregas
Ronaldo
Luis Figo
David Villa
Rivaldo
Neymar
Samuel Eto’o

PS. Min backup på højre back er Dani Alves.

PPS. “Den hollandske revolution” under Van Gaal var rimelig lol:

Patrick Kluivert (Præsterede)
Giovanni van Bronckhorst (Præsterede)
Mark Van Bommel (Præsterede)
Edgar Davids
Marc Overmars
Phillip Cocu (Præsterede)
Michael Reiziger
Winston Bogarde
Ruud Hesp
The De Boers
Boudewijn Zenden

PPPS. Til sidst vil jeg nævne en 5 stykker der var tæt på og alligevel ikke:

Seydou Keita (Fordi Pep elskede ham)
Pedri (Fordi fremtiden)
Abelardo (Fordi han var smuk)
Thiago Alcantara (Fordi ham skulle de have beholdt)
Luis Enrique (Fordi polyvalent)

I øvrigt. Michael Laudrup spillede i klubben til og med 1994. Han er “not eligible”.

5. december – AS Roma

Det kan gøres på flere måder. Man kunne f.eks. rykke Totti ned på 10’eren og frigøre plads til endnu en angriber. Men Totti var mere angriber end midtbane, og jeg vil hverken undvære Pjanic eller Émerson. Derfor er Gabriel Batistuta bænket. Han bombede mesterskabet hjem til hovedstaden i 2001, men både Dzeko og Montella spillede flere kampe og scorede flere mål i klubben. Sammen med Gabriel kommer pre prime Salah, Delvecchio og jokeren Antonio Cassano fra bænken.

Som Aldairs makker havde jeg svært ved at vælge mellem Walter Samuel og Mexes. På trods af, at han er en dygtig spiller, fik Mexes’ tendens til at lave for mange personlige fejl mig til at vælge argentineren.

Da Roma ikke er det europæiske hold jeg har set flest gange de seneste 10 år, var bænken svær at udtage. Skal man tage Kolarov eller Jon Arne med som backup på venstre back? Jeg er gået med serberen. Men jeg er tilfreds. 5 af klubbens Hall of Fame’ere Aldair, De Rossi, Totti, Montella og smukke Tommasi er med i truppen.

Bænken:

Wojciech Szczesny
Aleksandar Kolarov
Christian Panucci
Philippe Mexès
Cristian Chivu
Alberto Aquilani
Radja Nainggolan
Antonio Cassano
Mohamed Salah
Gabriel Batistuta
Marco Delvecchio
Damiano Tommasi

PS. Måtte se bort fra “firmaets mand”, Simone Perrotta, (der spiller vm-finalen 2006), playmakeren David Pizarro og unge Lorenzo Pellegrini (han er nok med om 5 år.)

6. december – Valencia CF

Valencia CF åbnede dette årtusinde på Atletico Madrid’sk maner, da klubben fra den spanske østkyst formåede at tabe to champions League-finaler, endda i træk, i 2000 og 2001. Men selvom de toppede i start-00’erne er der alligevel løbet noget talent gennem åen siden.

Jose Gaya er valgt foran Jordi Alba på anciennitet. Jeg kan ikke vurdere, om Alba var bedre end Gaya i Valencia. Resten af defensiven er bundsolid. Og ja. Offensivt kom Jocelyn Angloma også en gang imellem derude på højre side. Pellegrino og Albiol kandiderede til bænken, men Samos husker Otamendi som værende stærkere end de to i Valencia. Har kun valgt én klassisk centerback på bænken for at frigøre plads til offensive esser. Desuden kan Cancelo også spille centerback. Han kan det meste.

En ven af Samos foreslog, at David Albelda skulle rykkes ned i det centrale forsvar i stedet for Marchena for at få plads til en Vicente. Men nej. Den slags julelege deltager Samos ikke i. Albelda har kun spillet 2 kampe som centerback for klubben (Selvfølgelig noget helt andet end mit “Cancelo-kan-sagtens-spille-centerback”-argument – det er klart). Desuden vil balancen krakelere, såfremt at dynamiske Ruben Baraja skal spille bagerste midtbane. Baraja skal have Lampard-rollen som dybdeløber, hvor han lavede så mange mål. Derudover må vi ikke glemme, at Carlos Marchena er en klublegende.

I mellemrummet kan typer som Silva, Mata og Mendieta kombinere bolde frem til bomberen David Villa. Silva og Mata ligger naturligvis og bytter plads som spillede de for Morten Olsen. Jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg skulle bytte Juan Mata ud med Vicente eller Aimar. Men man glemmer lidt, hvor god Mata var i Valencia og Chelsea, fordi han har valgt at sidde på bænken i Manchester de seneste mange år.

Jeg har tre kreative og kloge centrale/off midtbanespillere samt 3-4 hurtige, vævre og driblestærke kanter. På toppen kan Villa afløses af Soldado eller argentinske Claudio Lopez (der ligesom Mendieta blev dårlig i Lazio).

Bænken var svær at udtage. Jeg måtte se bort fra Kily Gonzales. Elskede argentinerens hurtige, direkte spillestil, hvor der ofte blev hakket på kassen med vensterbenet (Lidt a la Laurent Robert i Newcastle). Miguel Angel Angulo med det smukke hår (og 62 æsker for klubben) var jeg ligeledes utilfreds med at skulle undlade. Der var også noget “Don” over Mista’s lange lyse lokker. Fernando Morientes, selvfølgelig. 100 kampe, 34 mål. Godkendt. Paco Alcacer. 124 kampe, 43 mål. Godkendt. Dani Wass kunne man også have overvejet. Manden har virkelig en solid karriere i klubben. Shkodran Mustafi? Nej. Gode gamle, solide, italienske Carboni på venstre back skal nævnes. Ham og Angloma udgjorde med mest “vintage” backpar nogensinde i de førnævnte CL-kampagner. Gangsta’-angriberen Predrag Mijatovic lavede 66 mål for klubben, kan jeg se. Men der var Samos ikke gammel nok.

Bænken:

Diego Alves
Nicolas Otamendi
Joao Cancelo
Jordi Alba
Ever Banega
Dani Parejo
Pablo Aimar
Joaquin
Pablo Hernandez
Vicente
Claudio Lopez
Roberto Soldado

PS. Shit der er mange spaniere der har spillet i Valencia og Villareal. Geografisk giver det mening.

7. december – Manchester United

Nå. Djævlene.

Af respekt for alle Samos’ venner med blodrøde aktier i banken må jeg hellere gøre mig umage.

Vi kører en klassisk flad 4-4-2’er, som vor mor lavede den, med udvendige wings.

Start-11 var “knap” så svær. Vi kaster Denis Irwin over på højre back, da Evra var en bedre spiller end Gary Neville – desuden er Denis højrebenet. Nogle mener måske, at Vidic skal på i stedet for Stam, grundet flere år i klubben og det gode makkerskab med Ferdinand. For mig var Stam (3 sæsoner) den bedre spiller.

På midten opstår problemet med David Beckham. De fire der er valgt SKAL spille. Alternativt kunne man spille 4-2-3-1 og ofre en angriber. Men jeg ville gerne have både Rooney og Van Nistelrooy deroppe. De passer fantastisk sammen, hvor Wayne kan vandre rundt og score mål, mens Ruud primært koncentrerer sig om det lille felt. Men jeg vil gerne have den unge Wayne, tak – ikke ham der havde rundet 30.

Bænken var selvfølgelig svær. Ift. keeperen (David De Gea eller Van der Sar?) er jeg gået med stabiliteten. Jeg har ikke set Steve Bruce spille, men husker Gary Pallister som en gammel langsom snu klippe. Derfor kommer han med. Gary Neville dækker højre back og jeg har kun tre forsvarsspillere på bænken, da Denis Irwin også dækker venstre back. Varane har ikke spillet nok til at komme med. Maguire er ikke god nok. Luke Shaw har måske en case som backup back.

Altmuligmanden og den asiatiske lunge, Ji-Sung Park, løber alle de mesterskabsvindende meter på kanterne (alternativt på backs og på midten). Derudover er valget af Park Samos’ forsigtige let på hatten i retning af Alex Ferguson og dennes evne til at få meget ud af “middelmådige” spillere (bedst illustreret ved John O’shea). Carrick, Penandes og Beckham er kvalitet. Nani? Den er måske kontroversiel, men han er valgt på bekostning af en angriber mere. Nani’s sidste sæsoner i klubben har måske kradset lidt i helhedsbilledet, men han var giftig i de første 3-4 sæsoner – tjek hans stats. Desuden mangler vi driblere på den bænk.

Så er der typer som:

Paul Pogba (Man bliver ikke valgt på at spilde sit talent her)
Anderson (He’s better than Kleberson – men ikke god nok. Spildt talent)
Darren Fletcher (God men ikke god nok)
Ashley Young (Ikke god nok)
Nicky Røv (Ikke god nok)
Paul Ince (Har ikke set ham nok, men jf. Keane/Vieira dokumentaren elskede Roy Keane Incie)

Der er mange offensive kræfter at tage af. Cantona skal jo med. Andrew Cole bombede. Tevez var en modbydelige angriber med meget mere end mål og assist. Her er de resterende muligheder:

Robin Van Persie (Det svin)
Marcus Rashford (Har ikke bevidst nok endnu)
Mason Greenwood (Samme)
Teddy Sheringham (God men ikke god nok)
Dwight Yorke (Det samme)
Javier Hernandez (Det samme)
Louis Saha (Det samme)
Dimitar Berbatov (Kongespiller – tættest på bænken)
Diego Forlan (Havde en decideret scoringskrise under hele opholdet)
Zlatan Ibrahimovic (For kort tid i klubben)
Henrik Larsson (For kort tid i klubben)
Michael Owen (Lol)
Anthony Martial (Uforløst potentiale)
Romelu Lukaku (Han bombede okay. 42 mål 96 kampe. Godt salg.)
Danny Wellbeck (Rolig nu, Gamle. Det er en joke)

Bænken:

Edwin Van der Sar
Gary Neville
Nemanja Vidic
Gary Pallister
David Beckham
Michael Carrick
Bruno Fernandes
Ji-Sung Park
Carlos Tevez
Eric Cantona
Nani
Andrew Cole

Manager: Ole Gunnar Solskjær

8. december – Bayer Leverkusen

Jeg er virkelig tilfreds med det hold. Den start-11 er så lækker. Homogent med plads til enerne.

Kernen består af spillere fra det underholdende Leverkusen-mandskab der tabte 2-1 i CL-finalen mod Real Madrid i 2002. Oprindeligt tænkte jeg 4 nede bagved med Placente og Carvajal (nu er de backup wingback/kantspillere i stedet), men for at få plads til Nowotny og en angriber mere, blev det til en meget moderne 3-4-3’er med tre meget umoderne angribere.

Jeg har en keeper der kan score mål. Jens dernede med Lucio og Juan på siderne. Undervurderede Bernd og Ze Roberto tager sig af kanterne. Arbejdsraseri og mål inde på midten. Forestiller mig at Michael og Arturo løber dybt på skift.

Så har vi de tre “umoderne” deroppe. Samos smider ofte respektløst om sig med ordet “legende” – det beklager han. Ulf Kirsten har en fantastisk navn og er både national- men især en Bayer Leverkusen-legende. 240 mål i 448 kampe. Tysklands Thomas “Augu” Augustinussen (hvis denne ikke var blevet rykket ned på midten), Stefan kießling, har også scoret sine mål for klubben. 162 mål i 444 kampe. Til sidst har vi “Berba” som den lidt hængende angriber (arbejder stadig ikke defensivt) der kan lave mål (91 mål i 202 kampe) og servicere.

Bænken er stærk med profiler som Toni Kroos (Kun udlejet til klubben i to sæsoner) og Son. Vi kan også bringe manden der altid spillede i en for stor trøje, Oliver Neuville. Han var god. André Schurrle fik sit gennembrud i klub, hvilket også er hvad Samos vil bruge ham til. Sammen med Jens Jeremies og Luke Chadwick konkurrerede Carsten Ramelow, i start-00’erne, om at være Europas smukkeste fodboldspiller. På min bænk skal Carsten dække centerback og def. midt. Den snu brasilianske hyæne, Émerson, er backup på midten, mens lille elegante Baştürk kan spille i mellemrummet. Kai Havertz bruges på midten og i angrebet. Med denne bænk kan der sadles om til en klassisk 3-5-2 med en 10’er i smørhullet.

Bænken:

Bernd Leno
Diego Placente
Christian Wörns
Daniel Carvajal
Toni Kroos
André Schürrle
Carsten Ramelow
Émerson
Yıldıray Baştürk
Kai Havertz
Son Heung-Min
Oliver Neuville

Her er nogle gode navne der ikke kom med fra talentfabrikken:

Simon Rolfes (10 sæsoner i klubben. Leverkusens Rasmus Würtz)
René Adler (Ham eller Leno? Den er tæt.)
Patrick Schick (Overvejede ham kraftigt. Ikke nok kampe i klubben)
Landon Donovan (Amerikansk legende)
Daniel Bierofka (Manager legende. Mener at det er FM05, hvor han var en vanvittig driblekonge og chanceskaber. Kunne købes billigt. IRL blev det ikke det samme)
Tranquillo Barnetta (Et af de smukkeste navne i international fodbold)
Roque Júnior
Ömer Toprak
Chicharito
Julian Brandt (Tættest på at komme med)
Thomas Brdarić (En mandlig butterface)
Kevin Volland (Var vild i FM15)
Hakan Çalhanoğlu (hørebenet)
Florian Wirtz (Fremtidens mand)
Leon Bailey
Sidney Sam (Lækkert navn)
França (Lol. Klubben har altid haft en forkærlighed for brassere)

9. december – Deportivo La Coruna

“Super Depor” vinder La Liga i 99/00-sæsonen. De efterfølgende 4 år ender galicerne som hhv. nummer 2,2,3 og 3, mens de, i Champions League, charmerer sig ind på europæiske fodboldelskere. I 2005 krakelerer “Super Depor” og slutter på 9. pladsen. I 2011 rykker klubben ud og etablerer sig som national elevatorklub. Det skærer i mit hjerte, at kubben pt. befinder sig i den tredjebedste række. Det er Sunderland’sk. Det er Hamborg’sk.

Nå. Vi skal tilbage til “Super Depor”-perioden, hvor de fleste af mine udvalgte har rødder. Samos har sammensat en meget moderne 4-1-3-2 med et super langsomt, men klogt, forsvar.

Da jeg så Donato spille, var han ældre end støvet der stadig hopper og danser på Riazor’s mange trappesten. Tilmed så han tyk ud. Men veteranen var god (kunne også spille def. midt). Læste spillet som en anden brasiliansk Franco Baresi og sluttede som 40-årig i 2003. Sammen med Mauro Silva og Naybet udgør Donato holdets “bagben”. Coloccini og Jorge Andrade er backups.

Filipe Luis eller Capdevilla er svær. Sidstnævnte har flere sæsoner (7) i klubben end Luis (4), men jeg synes stadig, at brasilianeren var bedre med bolden. Manuel Pablo har også altid været gammel og selvskreven på højre back med Scaloni som back up.

Balance? Tjaa, Mauro Silva får travlt på midtbanen. Men det var jo dét han kunne. Rydde op og spille fornuftigt frem i banen. Valeron ligger i smørhullet, mens Rivaldo og Djalminha kan “vandre” så tosset de vil og skyde på kassen med to af dengang verdens giftigste venstreben. Klubmændene Sergio (418 kampe), Victor Sanchez (272 kampe) og Fran (512 kampe) kan bringes på midtbanepladserne sammen med endnu et godt venstreben i Andrés Guardado’s.

Bebeto spiller 4 sæsoner (92-96) i “Depor”. 149 kampe. 100 mål. Roy Makaay. 172 kampe. 97 mål. Fra bænken bringes “El Rifle”, “det unge håb” Albert Luque (Glemmer aldrig hattrick’et mod Milan) og “Don” Diego Tristan (Laver alligevel 96 mål i 232 kampen. Kæmpe potentiale der desværre blev ødelagt af skader).

Bænken:

Jacques Songo’o
Joan Capdevila
Jorge Andrade
Fabricio Coloccini
Lionel Scaloni
Andrés Guardado
Fran
Sergio
Victor Sanchez
Albert Luque
Walter Pandiani
Diego Tristán

Navns nævnelser:

Miroslav Đukić (Så ham kun i Valencia)
Daniel Aranzubia
Albert Lopo
Álvaro Arbeloa (Tænk sig. En “middelmådig” spiller som ham har vundet VM, EMx2, CLx2, La Liga, Copa del Reyx2)
Diego Colotto
Michael Krohn-Dehli (Krohn! Slutter karrieren af dernede)
Mustapha Hadji (God ved VM98. Præsterede ikke for “Depor”. To mål i 30 kampe)
Jonás Gutiérrez (17 kampe)
Christian Wilhelmsson (Chippen. Noteret for 15 kampe)
Pedro Munitis (3 sæsoner i klubben. 6 mål.)

10. december – Werder Bremen

Uha. Werder Bremen i 00’erne. Det var sød sol og sommer på Weserstadion. Thomas Schaaf på trænerbænken. Svært sted at spille. Specifikt i 03/04-sæsonen, hvor “der doppelgänger” blev erobret.

I det årti installerede klubben nogle fantastiske bombere i den ikoniske Kappa-trøje. I den føromtalte mesterskabs- og pokalsæson dominerede Ailton “Kugelblitz” Gonçalves og Iban Klasnic, mens “Miro” Klose kom til sæsonen efter. Senere, i 2008, returnerede Claudio Pizarro fra “Stern des Südens”. Kvaliteten af bombere skriger på tre i front. Samos kunne vælge mellem følgende angribere:

Claudio Pizarro (99-01 + 08-12 + 15-20 (En sæsons afstikker i FC Köln) – 320 kampe, 153 mål)
Hugo Almeida (06-10 – 177 kampe, 63 mål)
Markus Rosenberg (06-12 (En sæsons afstikker i Racing Santander) 165 kampe, 53 mål)
Aílton Gonçalves da Silva (98-04 – 214 kampe, 106 mål)
Miroslav Klose (04-07 – 132 kampe, 63 mål)
Ivan Klasnić (01-08 – 205 kampe, 77 mål)
Angelos Charisteas (02-05 – 91 kampe, 28 mål)
Nelson Valdez (01-06 – 113, 30 mål)

Tim Wiese står naturligvis på mål. Jeg mener. Han er jo prototypen på både den tyske (positive) douchebag og målmandsdouchebag’en. Tim har med garanti været materialespiller som 80% af verdens amatørkeepere. De rigtige boots, fuld fokus på handsker og slikhår med reflekser. Tyskeren startede med det slikkede mågehår for senere at gå over til det skulderlange slikhår. Efter karrieren spillede Wiese rollen som hårdtpumpet Wrestler med amerikanske drømme. Det bliver ikke meget bedre. Det gør det altså ikke.

Forsvar og midtbane smelter sammen på uhørt innovativ vis i denne 2-3-2-3 formation, når Dieter Eilts har udgangspunkt på def. midt og, efter behag, forvandler det vante stopperpar Per og Naldo til en 3-back kæde – en omvendt libero.

Klublegenden Marco Bode løber solen sort på venstre side og scorer mål (495 kampe, 135 mål), mens en anden legende, Mario Basler (1993-1996), gør det samme i højre side – dog uden så meget løb. Torsten Friiiiiiings agerer hårdtarbejdende midtbanespiller med et solidt “riv” i højre støvle. Så er der 10’er positionen. Johan Micoud eller “Don” Diego? Diego var voldsom i Bremen. Men det var Johan også, hvor han bandt det hele sammen. Begge peakede deres karriere i Bremen. De har næsten ens stats:

Johan Micoud (169 kampe, 47 mål, 57 assist)
Diego (132 kampe, 54 mål, 42 assist)

Jeg kan simpelthen ikke spille begge fra start, da det vil fucke for meget med balancen. Gik med franskmanden – netop fordi han bandt det hele sammen bedre – og vandt titler, vel at mærke. Ej, det er en hård skæbne for Diego. 2021’s suverænt sværeste beslutning for Samos.

På bænken kan Fabian Ernst og Frank Baumann tackle centralt i forsvaret og på midtbanen som var de Pep Guardiola-favoritter. Løbestærke Clemens Fritz er backup i højre side. Marco Bode behøver ingen backup. Daniel Jensen er ikke bare dansk islæt for flagets skyld. Daniel havde nogle gode sæsoner i klubben – klog fodboldspiller som sin bror. Østrigs Maradona, Andreas Herzog, og dennes venstreben spillede også mange gode sæsoner hos “Die Werderaner”. Ved siden af “Andy” sidder endnu et kælent venstreben og fryser. Benet tilhører Mesut Özil. En af verdens aktuelt bedste fodboldspillere Kevin De Bruyne spillede én sæson i den grønne trøje. Den var god. 34 kampe, 10 mål, 10 assist. Fattigmandens Michael Ballack, Tim Borowski, kan bringes i Lampard-rollen. Borowski havde, i øvrigt, også flot hår og floppede i Bayern Müchen.

Bænken:

Oliver Reck
Frank Baumann
Fabian Ernst
Clemens Fritz
Andreas Herzog (Østrigs Maradona med det venstreben)
Tim Borowski
Mesut Özil
Ivan Klasnić
Daniel Jensen
Kevin De Bruyne
Diego
Hugo Almeida

Gode navne:

Petri Pasanen (Finsk AGF’sk D-Bags)
Davy Klaassen (Man bliver aldrig træt af at kigge på så tynde lyse tråde på toppen af et menneske)
Serge Gnabry (En sæson i klubben. Arsenal kunne ikke bruge ham. Lækkert)
Nuri Şahin (Han er kun 33)
Thomas Delaney (Tommy. Halvanden god sæson i klubben)
Marko Marin (Manager!)
Leon Andreasen (Kun 49 kampe – skaderne)
Marko Arnautović (Østrigs fattige fattige Zlatan laver 16 mål i 84 kampe)
Mladen Krstajić (Gjorde det også i Schalke)
Jannik Vestergaard (Endnu mere dansk)
Sokratis Papastathopoulos (Kæft han var dårlig i Arsenal)
Frank Fahrenhorst (Lækkert navn)
Mikaël Silvestre (Kæft han var dårlig i Arsenal)

PS. Werder Bremen og Schalke 04 har samme søsterforhold som det Samos (i Valencia start-11’eren) omtalte med Valencia og Villarreal. Mange har taget turen fra Bremen til Schalke – ikke så meget omvendt.

11. december – Inter Milan

Da Vinci’s sidste nadver. Duomo’en. Mode. Fisse. Milano. Så tror jeg da fanden, at de har sådan en flot dragt. Mørkeblå og sorte striber.

4-3-3’en. Ikke som vor mor rørte den op med sin store træske. Måske mere som José Mourinho lagde den på grillen og penslede den med krølfedt og grov defensiv fla’esalt. Men der er også noget Samos’k fremdrift i den 4-3-3’er. “Vi vil ud og spille med den” som Flemming Leth (Han gør det selv) altid sagde det.

Du kigger på et hold der kan spille med den og tackler imens – bedst illustreret ved min defensive 4-blok med: Cambiasso, Stankovic, Lucio og Balter Samuel. Milano var altid Javier Zanetti’s skæbne – enten på catwalken eller med bolden. De der kindben og den sideskilning. Uha. Zanetti ryger over på venstre toback i Maicons adledning. Brasseren var bedst i Inter. Onde tunger kunne endda finde på at kalde ham bedre end Dani Alves (han spillede foran ham til VM2010). Det var lol.

Estevan Cambiasso. Først og fremmest. Det var godt, at han kom hjem. Det hår han spillede med i Real Madrid var patetisk. Godt venstreben. Snu. Man kunne skrive det samme om Dejan Stankovic – bare tilsat et højreben og det balkanske udsmideransigt. Foran dem spiller Wesley Sneijder der havde to gode affyringsramper og et sobert 2010. Nu er han bare tyk og hollandsk. Dårlig kombination.

Angrebet. Hvad kan man sige om det? De kommer til at lave mål. Christian Vieri (manden som var Ronaldo’s faste dansemakker i Milanos natteliv) er mere stationær, mens Zlatan og peak R9 kan vandre og dræble som de vil. Det er jo “semihurtige/hurtige nok” Zlatan Ibrahimovic vi snakker om. Den unge tyr.

BTW. Christian Vieri lavede 123 mål i 190 optrædener for klubben. Det var derfor Samos hentede ham til Legue One-mandskabet Leeds, i en alder af 37, på en forholdsvis tung kontrakt i FM10. Der lagde han den da også ind med venstreskøjten et par gange.

Bænken:

Keepere? Der er Pagliuca, Toldo og Handanovic. Tre makkere jeg godt kunne tænke mig at drikke en danskvand med. Men jeg vil helst drikke danskvand med Samir Handanović – fordi han er fra Slovenien.

I bænkens centrale forsvar har jeg to klubkorifæer. Iban Cordoba var colombianer, lille, hurtig og kompromisløs. 455 kampe (kun i Inter) og 173 centimeter på den position. Imponerende. Giuseppe Bergomi spillede til 1999, og Samos husker ham svagt som den snu, gamle sweepertype. Men han var vist også god på back’en i sine yngre dage. Havde jeg set ham i sin prime, havde han 100% startet inde. 754 kampe. Har kun spillet seniorbold i Inter. Det er næsten respektløst at placere ham på bænken, men…

Den romanske Tom Cruise, Christian Chivu, er backup på venstre back, centralt i forsvaret og på def. midt. På midtbanen har vi også Patrick Vieira. Det er ikke Arsenal Vieira. Det er heller ikke City Vieira. Det er ham imellem. Youri Djorkaeff kan bringes på midten og levere lækre ting. Nice CV: AS Monaco – PSG – Inter Milan – Erste FC Kaiserslautern – Bolton Wanderers – Blackburn Rovers – New York Red Bulls. De sidste midtbanefolk på bænken er kloge, kloge Thiago Motta og stærke, tekniske Clarence.

Angriberne. Jeg har et passioneret forhold til Alvaro Recobas venstreben. 261 kampe. 71 mål. 38 assist. Mange gode aktioner. Samuel Eto’o (der også kan dække højre back). 102 kampe. 53 mål. Diego Milito. Afgjorde CL-finalen i 10’. Bror til “Gabi”. 171 kampe. 75 mål. Romelu Lukaku. 95 kampe. 64 mål. Adriano. God til at drikke fa’øls. 177 kampe. 74 mål med venstrebenet.

Bænken

Samir Handanović
Giuseppe Bergomi
Iván Córdoba
Cristian Chivu
Álvaro Recoba
Thiago Motta
Youri Djorkaeff
Patrick Vieira
Clarence Seedorf
Samuel Eto’o
Romelu Lukaku
Adriano

Svær bænk at sætte. Så mange Inter-kampe har jeg ikke set de seneste 15-20 år. Gode navne er der masser af:

Hernan Crespo (116 kampe. 45 mål)
Marco Materazzi (God spiller)
Julio Cruz (Håret var lige så smukt som navnet. Så kunne han score mål)
Andrea Pirlo (40 kampe. Ung)
Moh Kallon (Er han ikke den originale “Hey, jeg er angriber og spiller i 3’ere”? Er han ikke OG på den? Asamoah Gyan gjorde det senere. Bendtner ligeså)
Obafemi Martins (Eller som Preben Elkjær kaldte ham: Matang. Det er sikkert korrekt udtalt)
Goran Pandev (Still going strong og stadig ejer af den smukkeste “hårø med Gintberg” i international fodbold)
Mario Balotelli (Balo!)
Iván Zamorano (1+8. Det er ekstremt douche lavet. Positivt douche lavet)
Rodrigo Palacio (Den dér han havde i nakken, kaldte man officielt bøssetot, dengang jeg var dreng. Den går nok ikke i dag)
Robbie Keane (En irer på afveje. Men han kunne fandme sparke den i kassen back home on the Islands)
Milan Škriniar (Der står en lang forsvarskø foran dig, gamle)
Ivan Perišić
Emre Belözoğlu
Nwankwo Kanu (20 kampe. 1 mål)
Aron Winter (Smukke Aron)
Sulley Muntari (Tungt venstreben. Mourinho kaldte ham altid Sull’ster)
Nicola Ventola (Klubben andenbedste sideskilning)
Stevan Jovetić (Ren Peter Foldgast-karriere, hvor City spiller Rot-Weiss Essen-rollen )
Maxwell (Et af de mest kælne venstreben i moderne bold)
Mateo Kovačić (Har vundet CL 4 gange)
Nicolò Barella (Han har set god ud, de få gange jeg har set ham)
Alessandro Bastoni (Det samme)
Davide Santon (Hvorfor blev han aldrig så god som FM11 lovede mig)
Marcelo Brozović (Den antændte bombe-tatovering på halsen. Overvejer den selv)
Luís Figo (Det var vel karrierens efterår han ramte i Inter)
Fabio Cannavaro (74 kampe. Det er ikke nok, Fabio)

14. december – Real Madrid

Godt. Stor klub. Kæmpe klub. Hvis ikke den største, så Top3 historisk. Siden 1995 er det nødvendigvis Real Madrid, Bayern Munchen, FC Barcelona og Manchester United der må kæmpe om pladserne i den Top3’er.

Nå. Der er et hav af spillere at tage af. Følgende var selvskrevne:

Iker Casillas
Roberto Carlos
Fernando Hierro
Sergio Ramos
Luka Modric
Zinedine Zidane
Cristiano Ronaldo
Ronaldo

Der er tre diskussioner ift. den start-11 Samos har sat:

1) Skal Sergio Ramos spille højre back?

Ramos var god på højre back – især landsholdsudgaven. Men han er bedst i midten. Humlen ligger i, at jeg vil have Varane med på bekostning af Dani Carvajal (310 kampe) eller Michel Salgado (Har alligevel spillet 371 kampe). Franskmanden har spillet flere gode sæsoner (og vundet mere) end de to højre backs.

2) Claude Makelele eller Casemiro?

Jeg har et romantisk forhold til manden der fik den opryddende 6’er-position opkaldt efter sig, Claude Makelele. Han var suveræn på den position. Stærk. Klog. Okay med fødderne. Da klubben (på forunderlig vis) lod Makelele gå i 2004, udtalte Zidane noget i retningen af, at “et overflod af offensive esser intet hjælper, når du har solgt motoren”. Det Galacticos-hold blev kun dårligere efter 2004.

Men Casemiro har fandme også været god. Han har spillet dobbelt så mange kampe (308 vs. 145) og sæsoner (8 vs. 4) som franskmanden. Den generation vandt ikke CL’s, før brasilianeren skabte balancen. Casemiro er mere målfarlig og en bedre boldspiller frem i banen. God fysik. God taktisk. Det må blive Casemiro. Den var svær, men det blev Casemiro.

3) Raul, Benzema ellerrrrrr Figo?

Luis Figo fortjente lige et navns nævnelse, hvorefter han slettes fra diskussionen. Karim Benzema. At Samos vælger at skrive dette som en diskussion er et klap på skulderen til Karim. Hvordan kan udlændingen konkurrere med kongesønnen Raul? Et klubikon. En national fodboldskjald. 741 kampe. 324 mål. 116 assist. 6 mesterskaber. 3 CL’s. 16 år i klubben.

Benzema kører på 13. sæson med 580 kampe, 297 mål og 152 assist. Han er også en legende. Engang var han undervurderet, når han, i skyggen af Cristiano Ronaldo, lavede de mest anonyme 15-20-30 mål pr. sæson. Det er han forhåbentlig ikke mere, når rollen som “playmakende” bomber (især) de seneste sæsoner er gået op i en højere enhed.

Courtois eller Keylor Navas på bænken? Courtois. Salgado eller Carvajal? Den er også svær. Men jeg går med Carvajal. Pepé eller Carvalho? Carvalho var god. Klog centerback. Men altså. Pepé still going strong. 10 gode år i klubben tilsat et par kortslutninger eller 20 som kolorit. Selvfølgelig er Marcelo Roberto Carlos’ backup.

I Kroos og Xabi har vi, til midtbanen, to boldspillere der trækker sine halvliggende vristspark i en snor. Kloge, kloge, kloge fodboldspillere. Gad godt være på hold med dem i et possessionspil til træning (ikke imod dem). Det andet hold ville jo ikke have bolden.

Hvad med Fernando Redondo? God, men ikke god nok. Elegant. Altså. Rigtig god, men ikke god nok.

Foruden Figo er Angel Di Maria (190 kampe, 36 mål, 85 assist) med som gennembrudsstærk mellemrumsspiller på bekostning af Mesut Özil (159 kampe, 27 mål, 80 assist). I karrieren var Özil bedst i Madrid (hvor han også spillet sammen med de bedste spillere), men Angel var bedre. Husker især en CL-kampagne, hvor han var helt vanvittig. Desuden har Samos ikke glemt tyskerens sidste sæsoner i London.

Gareth Bale kommer heller ikke med, selvom han var vild nok i sine første fire sæsoner. 254 kampe. 106 mål. 68 assist. Mærkelig case. Saksesparksmål i CL-finaler eller golf på tribunen.

Foruden Benzema agerer Ruud van Nistelrooy reservebomber. 96 kampe, 64 mål. Det er hollandsk bomberi, når det er bedst.

Sidst, men ikke mindst, er José María Gutiérrez Hernández med. Klublegende. Venstrebenet. Afleveringerne. Man kan ikke lave en Real Madrid-trup post 1995 uden Guti.

Bænken:

Thibaut Courtois
Daniel Carvajal
Marcelo
Pepé
Claude Makelele
Xabi Alonso
Toni Kroos
Karim Benzema
Angel Di Maria
Luis Figo
Ruud van Nistelrooy
Guti

Hermed til øvelsens favoritdisciplin. Stærke og gode navne:

Isco (Højt topniveau, lavt bundniveau. Lækker spiller. Han har et par rigtig gode sæsoner)
David Beckham (Han spillede faktisk godt i Madrid – især i sin sidste sæson)
Arjen Robben (Rammer ikke peak Robben)
Fabio Cannavaro (3 sæsoner kommer man ikke med på)
Aitor Karanka (Rutine. Klubmand)
Iván Campo (Legende med det garn. Okay spiller i sin prime)
Vini Junior (Er han med om 5 år?)
Eden Hazard (Skuffende)
Marco Asensio (Bliver 26 somre til januar. Var sikker på, at han ville være vanvittig nu)
David Alaba (Fremragende favoritspiller. Ikke nok tid i klubben)
Luka Jovic (Er det nu han begynder at bombe?)
Nacho Fernández (Solid firmaets mand)
Federico Valverde (Der er fremtid i ham der)
Royston Drenthe (Han laver ét godt mål for dem)
Raúl Bravo (Asbjørn Sennels på La Liga-hylden)
Walter Samuel (Én sæson i klubben)
Francisco Pavón (“Zidanes y Pavones”. Lol, det ville svare til, at Brøndby, i 2005, lancerede en strategi og kladte den: “Elmanderne og Henrik Kildentofterne. Pavón var helt skidt)
Lassana Diarra (Han ha’e 10’eren)
Tommy Gravesen (Var self gode venner med Woodgate, Becks og Zizou)
Fábio Coentrão (Reflekserne i håret. Solid back.)
Lucas Vázquez (Han skulle ha’ spillet i Sevilla, hvor han kunne ha’ blevet den næste Jesus Navas)
Clarence Seedorf (Han har 159 solide kampe i klubben og dét der langskudsmål. Hvem elsker ikke Clarence Seedorf)
Kaká (Puha. Jeg troede, at han ville blive en succes i Madrid. Det gik okay, men ikke succesfuldt)
James Rodríguez (Vil altid huske ham for VM14. I dag, som 30-årig, danderer han den i Qatars Stars League)
Sami Khedira (Havde nogle fine sæsoner efter slutrunden i 10’)
Santiago Solari (God spiller. Smukt navn. Elegant med håret og det venstreben)
Esteban Granero (Lignede en guitarist i et af “The”-bands’ne fra 00’erne. Var på sin rette hylde i Getafe)
Gonzalo Higuain (319 mål (heraf 121 i 264 Madrid-kampe) og 109 assist i 675 kampe for klubber som River Plate, Madrid, Napoli, Juventus, Chelsea, Milan. Han har en case for at sidde på bænken. Samos kunne passende besøge ham i Inter Miami og tage en snak om fravalget. Der sidder Becks vel også til bords…)
Robinho (Endnu en af Gravers gode venner)
Predrag Mijatović (Kan godt huske, at han lavede nogle mål)
Nicolas Anelka (Floppede)
Álvaro Morata (Samos har tidligere skrevet, hvad han mener om Alvaro Morata foran kassen)
Fernando Morientes (Ham her vil jeg til gengæld gerne have foran kassen)
Davor Šuker (Bomber “okay”. 109 kampe, 49 mål. Men vi elsker ham selvfølgelig mest for dengang han lagde over Pe’er Schmeichel)
Júlio Baptista (Bæstet der aldrig blev så god som håbet)
Michael Owen (Skadet. Men scorede sine mål)
Michael Laudrup (De Real-kampe står for fjernt i hukommelsen)
Rafael van der Vaart (Allerede dengang kunne man se, at han ville ende i FC Midtjylland)
Javier Portillo (Klubbens næste Raul? Nej)
Klaas-Jan Huntelaar (20 kampe. 1109 minutter. 8 mål. Hold kæft en notorisk bomber som Holland kan lave dem)
Emmanuel Adebayor (Nice at Mourinho hentede ham ned på et lån, så han kunne bære trøje nummer 6)
Savio (Elegant spiller. Dræbler. Venstrebenet)
Wesley Sneijder (Som tilfældet Arjen Robben var Madrid ikke stedet for Wesley)

15. december – FC Bayern München

Start-11 var egentlig nem, bortset fra lidt “Ribery eller Müller?”, men her vandt den effektive, kluntede klubmand og holdspiller over franske Franck:

Franck Ribery (425 kampe, 124 mål, 182 assist)
Thomas Müller (606 kampe, 221 mål, 235 assist)

På mål står den bedste gennem de seneste 25 år. Det kan ikke diskuteres.

Jeg har kun set Lothar Matthëus i midt- og slut-30’er som bagerste mand med 10’eren på ryggen. Fremragende læser af spillet. Teknik. Styrmand. Kontrol. Han kunne sagtens spille i en 4-kæde ved siden af Lucio. Philipp Lahm og David Alaba var selvskrevne. Begge ekstremt intelligente og fremragende fodboldspillere der begge er og var verdensklasse på tre positioner. Lahm HB, VB og på midten. Alaba VB, CB og på midten. I hvert fald Top3 backpar de seneste 25 år.

Joshua Kimmich spiller 6’er. Samos vover pelsen og skriver, at han er den mest komplette 6’er de seneste 25 år. Hold kæft en maskine. En klog maskine. En teknisk maskine. En hård maskine. En velsmurt maskine. Indpisker. Han er i øvrigt også verdensklasse på højre back. Hvem tager man foran ham på højre back i en VM- eller CL-Finale? Måske en Kyle Walker, såfremt vi møder Mbappé? Nej. Går alligevel med Kimmich.

Stefan Effenberg. Der Tiger. Han kunne det hele. Dirigent. Teknik. Saftige tacklinger. Elegance. Det der douche tigerhår. Scorede mål. Leder. Altså, allerede nu er holdet fyldt med ledere. Michael Ballack gjorde Michael Ballack ting i Bayern, scorede mål og var dynamisk. Også et nemt valg. Arjen Robben. Nemt valg. På en given aften var Robben det tætteste på Messi-niveau ift. ikke at kunne stoppes med bolden ved fødderne. 9’ere behøves jeg ikke at skrive her. Han lavede to pinde i går.

Bænken. Bænken, bænken, bænken. Nu bliver det svært. Eller valget af Oli Kahn var ikke svært. Udmærket erstatning til Manuel. Og sikke en manke. Lad os se en på en buket 9’ere til “der teuerste bank”:

Roy Makaay (183 kampe, 103 mål, 35 assist)
Giovane Elber (266 kampe, 139 mål, 57 assist)
Mario Gomez (174 kampe, 113 mål, 26 assist)
Miroslav Klose (150 kampe, 53 mål, 27 assist)
Luca Toni (89 kampe, 58 mål, 25 assist)
Carsten Jancker (225 kampe, 79 mål, 38 assist)
Claudio Pizarro (327 kampe, 125 mål, 53 assist)
Roque Santa Cruz (238 kampe, 51 mål, 21 assist)
Mario Mandžukić (88 kampe, 48 mål, 14 assist)
Lukas Podolski (106 kampe, 26 mål, 20 assist)

Gik “kun” med Makaay og Elber. Kunne jeg have taget en Miroslav Klose, Mario Gomez eller Luca Toni med som tyngde til angrebet? Jovist. Med vi spiller kun med én helt på top og der var så meget andet sukker i slikbutikken – bl.a. navne som Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos og Thiago Alcantara. På mellemrumspladserne kan de herrer Mehmet Scholl, Ze Roberto og Franck Ribery ligeledes svæve rundt og dryse.

Bixente Lizarazu er reserve til venstre i forsvaret. Mats Hummels og Jerome Boateng kan erstatte centralt. Boateng og Kimmich vikarierer for Lahm. Ze Roberto kan selvfølgelig også komme op og ned af den venstre side på backen.

Bænken:

Oli Kahn
Jerome Boateng
Mats Hummels
Bixente Lizarazu
Bastian Schweinsteiger
Mehmet Scholl
Toni Kroos
Ze Roberto
Thiago Alcantara
Franck Ribery
Roy Makaay
Giovane Elber

Når vi nu er på tur med tysk fodbolds supertanker, tillader jeg at gå amok i navne:

Willy Sagnol (Sent i går aftes modtog Willy Sagnol en SMS fra Samos hvori der stod: “Du kommer ikke med, du bundsolide “Le Bleu”. Har valgt Ze Roberto i stedet. Snakkes.”)
Hans-Jörg Butt (Han burde også ha’ taget straffe for Bayern)
Pepe Reina (Reserve en enkelt sæson. Godt han tog til Napoli)
Stefan Wessels (Der har vi ham jo. James Blunt fra Odense)
Holger Badstuber (Der var noget tysk Jan Vertonghen over ham. Klog, for mange skader)
Diego Contento (Har en speciel plads i Samos’ hjerte, da jeg engang hentede ham til AS Roma i FM og efterfølgende så ham spille et par kampe for Bayern irl)
Rafinha (God back. Spillede en del under Pep)
Thomas Helmer (Bjørnehåret)
Daniel Van Buyten (Uha. Det var fysisk, tungt og skulderlanghåret, dengang han og Demichelis dannede stopperpar. Var det ikke dem Diego Milito bollede i CL-finalen 2010?)
Martín Demichelis (se ovenstående – bare argentinsk, lidt bedre og knap så høj)
Markus Babbel (Aldrig flamboyant men solid defensiv støtte i både Bayern, Liverpool og Stuttgart)
Christian Ziege (Mohawk’en til VM02. Faldt Christians venstre hammer ikke et par gange, da Der Nationalelf vandt 8-0 over Saudi-Arabien i den slutrunde?)
Samuel Kuffour (De der græsstrå på Nou Camp har stadig ikke fået luft, siden Samuel Kuffours knytnæver bare hamrede og hamrede, da OSG scorede i overtiden. Samos var heller ikke tilfreds den aften)
Dante (Som landsmanden Marcelo har han altid lignet en fodboldspillende joint)
Robert Kovač og Nico Kovač (Som bødre de dele… læderjakke)
Thomas Linke (Solid centerback med hang til en for stor spillertrøje)
Alphonso Davies (Atlet. Kantet dræbler. Fremtiden)
Juan Bernat (God spiller. Jordi Alba-typen)
Owen Hargreaves (“Hvad fanden laver den krølhåret brite i Bayern München?” tænkte jeg. Men han ku’ spille. Heldigvis tog han til Manchester og var skadet.)
Xabi Alonso (117 kampe i Bayern. Det er ikke nok, selv om han passende som fod i hose i Peps system. Spillede bare det nemme – altså det nemme for ham)
Dietmar Hamann (Uhh, Didi Hamann. Er det bare mig, eller så han ikke altid noget ubekvemt ud i sin krop?)
Leon Goretzka (Ham er jeg fan af. Han skal nok blive til noget)
Hasan Salihamidzic (En bosnisk arbejdshest der tog sig af hele højre side med løb og knap så meget flair. Fantastisk navn!)
Arturo Vidal (Det lille bulldog var god i Bayern, men “kun” 124 kampe…)
Andreas Ottl (Det store midtbanehåb)
Anatolij Timosjtjuk (Havde nummer 44 i flere klubber. Det er overlegent og kalder næsten på en bænkplads)
Thorsten Fink (Oprydning på midten i 17’eren og så spille den videre. Det kunne Thorsten med det vidunderlige navn.)
Mario Götze (Du er ikke engang i nærheden af Samos’ bænk, gamle)
Mark van Bommel (Et styk hollandsk dørmand med porno Lasse krøller. Han kunne også spille bold)
Christian Nerlinger (Husker ham svagt. Rockede det tynde lyse revisorhår a la Jim Walsh)
Hamit Altıntop (Havde et meget godt sving med højre skøjte)
Ciriaco Sforza (Schweiz store 10’er der på landsholdet lå og spillede Hakan Yakin fri efter behov. I Bayern München var han blot et komma)
Jens Jeremies (Vi sad vel alle foran fjernsynet, under VM98, og blev forelsket, når det vandkæmmede mørke gardinhår svævede i vinden, mens Jens Jeremies satte endnu en bindende tackling ind. Udmærket 6’er)
James Rodríguez (Du er for dårlig, gamle! Tag dit venstreben med tilbage til Real Madrid!)
Thomas Strunz (Prøv lige at tyg på det navn og læsp på “z’et”. Thomas Strunz. Det er simpelthen et af favoritnavnene all time, helt deroppe med Karlheinz Pflipsen. Så havde Thomas reflekser i håret der altid var strøget tilbage med en baglommekam. Han spillede rollen. Og lignede rollen – en tysk Jan Michaelsen)
Michael Tarnat (Venstreben)
Sebastian Deisler (Det store talent fra Hertha der gik tabt i cola, chips og knæskader)
Zvjezdan Misimović (Den bosniske 10’er der sammen med Edin Dzeko og Grafité gjorde Wolfsburg til tyske mestre i 2009)
Javi Martinez (Spillede 9 år i klubben. Aldrig fast, altid jublende)
Torsten Frings (Man skal altid rulle på r’et i Frrrrings. Det siger ARD’s kommentator. Frrrrrings var okay i Bayern)
Aleksander Zickler (Endnu et fantastisk navn. Har alligevel 70 mål i 308 kampe)
Paulo Sergio (Giovane Elbers bedste legekammerat)
Jeffrey Auburn (Var i klubben som 20-årig. Der er alligevel langt ned til AGF)
Kingsley Coman (Ubehagelig makker at spille overfor)
Douglas Costa (Ham var jeg vild med. Pågående. Hurtig venstre aftrækker. Fræk som en slagterhund med de proptrækker driblinger)
Ivica Olić (The true underdog story. Sled godt i det og lavede sine mål med venstrebenet)
Mario Basler (Super Mario. Du kom på Bremens hold. Du kommer sgu ikke med her, gamle)
Serge Gnabry (Arsene Wengers fintfølende næse for talent svigtede)
Ali Daei (Overskæg, mål, overskæg, mål, overskæg, mål. En iransk fodboldeminence)
Ali Karimi (I hjemlandet kalder de ham iransk fodbolds Robin Hood. Blandt kollegerne gik han under “Asiens Maradona”. Stor spiller. Igen gardinhår)
Paolo Guerrero (Perus største angriber? Dunno. Gider ikke researche)

16. december – Liverpool FC

Heavy metal 4-3-3’er i Jürgen Klopps ånd.

Denne start-11 har klart været julekalenderens mest problematisk at sammensætte. Så problematisk, at Samos, på to pladser, måtte rådføre sig med sin faste Liverpool-korrespondent, den asiatiske Baştürk. Følgende var selvskrevne:

Allison Becker
Trent Alexander-Arnold
Virgil van Dijk
Andrew Robertson
Xabi Alonso
Steven Gerrard
Mohamed Salah
Luis Suarez

Carragher, Hyypiä eller Agger?

Carragher (737 kampe)
Hyypiä (464 kampe)
Agger (232 kampe)

Daniel Agger er en Samos-favorit. Uden skader var han den bedste spiller (i en given kamp) af de tre. Hans kvaliteter kender vi. Carragher var god og vinder terræn på sin status i klubben. Sami Hyypiä var en blanding af englænderen og danskeren. 10 sæsoner i klubben. Udmærket med bolden. Duelstærk. Hårdfør. Farlig på dødbolde. Naturligvis taktisk klog. Finnen er generelt undervurderet, tror jeg.

Det blev Hyypiä.

Mascherano, Henderson eller Fabinho?

Dette valg var en endnu mere skarpladt pistol for Samos’ pande. Generelt er og var bundniveauet højt hos alle tre. Alle spiller de en fin centerback. Jordan Henderson har over 250 kampe mere end de to sydamerikanere. Englænderen havde også en sæson som en af PL’s bedste, men var ikke fantastisk i første halvdel af Liverpool-karrieren. Fabinho eller Mascherano?

Det er et regulært coin toss. Gik med brasseren, da han er bedre og mere dynamisk frem i banen.

Owen, Mané, Coutinho eller Torres?

Igen en vanvittig svær beslutning.

Michael Owen (297 kampe, 158 mål, 58 assist)
Sadio Mané (240 kampe, 106 mål, 44 assist)
Philippe Coutinho (201 kampe, 54 mål, 45 assist)
Fernando Torres (142 kampe, 81 mål, 20 assist)

Statistikkerne siger Owen. Philippe Coutinho var Top3 spiller i PL et par år. Mange Liverpool-fans har et helt specielt forhold til Torres, da han havde kæmpe indflydelse og bombede på et “middelmådigt” hold. Mané (og Coutinho) kan mere end de nævnte stats som mellemsrumsspillere med bedre kombinationsfødder.

For helvede, det er svært. Måske man skulle lave politisk strategisk tænkning og kommunikere ud fra hvad man tror, at de hysteriske Liverpool-fans helst vil læse?

Fernando Torres. Han afgjorde også en EM-finale og bollede gang på gang Nemanja Vidic, inden han tog til Chelsea og bombede videre…

Nå, bænken.

Før Allison Becker, og foruden, manden jeg har valgt, Pepé Reina, har Liverpool fodret svin med smørhandsker i målet de seneste 25 år:

Loris Karius
Jerzy Dudek
Simon Mignolet
David James
Sander Westerveld
Michael Stensgaard
Jørgen Nielsen

Bænken består kun af én back (til nøds kan Agger og unge Carragher spille hver sin) – som egentlig ikke er back. James Milner. Dels grundet plads på bænken til flere offensive spillere. Dels fordi…

Liverpools store backproblem

Før TAA og Andy Robertson har Liverpool, de seneste 25 år, haft større eller mindre problemer på backpositionerne. Især til venstre har det mindet om vores eget landshold i vakuumet mellem Nicklas Jensen og Joakim Mæhle. Man kan argumentere for, at James Milner har præsteret bedre end:

John Arne Riise (Tjoo, han var da okay og havde et godt riv med det røde venstreben)
Jose Enrique (Okay)
Djimi Traoré (Dårligste startende venstre back i en CL-finale? Spillede dog okay i den kamp, som jeg husker det)
Alberto Moreno (Dyrt indkøbt, dårligt præsterende, bedre i La Liga)
Paul Konchesky (Frisuren var det eneste positive der kan siges om investeringen fra mægtige Fulham)
Fábio Aurélio (Godt venstreben, okay spiller. Husker et godt direkte frisparksmål i CL)
Christian Ziege (Præstationerne i Liverpool står svagt i hukommelsen. Det gør hans udseende ikke)
Stig Inge Bjørneby (Så meget husker jeg ikke, men han var på lån i Rosenborg og Brøndby)

Modsatte back er knap så slem. Men:

Alvaro Arbeloa (Solid, jovist. Men han kom ikke hver gang derude)
Steve Finnan (Se ovenstående – bare irks)
Markus Babbel (Se ovenstående – bare tysk)
Glen Johnson (Han var udmærket offensiv)
Martin Kelly (Lol)
Nathaniel Clyne (Havde et par okay sæsoner)
Philipp Degen (Uha, en Ludovic Magnin på højre back. Var bedre i Dortmund)
Abel Xavier (Som i tilfældet med Taribo West, troede man, at han var bedre pga. håret)
Jon Flanagan (Lol)

Bænken afsluttes med Bobby Firmino (303 kampe, 93 mål, 70 assist), Robbie Fowler (369 kampe, 183 mål, 49 assist) og den kloge dræbler Steve McMannaman. BTW, Fowler har egentlig også en case som starter.

Bænken (overblik):

Pepe Reina
Jamie Carragher
Dani Agger
James Milner
Javier Mascherano
Jordan Henderson
Philippe Coutinho
Bobby Firmino
Sadio Mané
Michael Owen
Robbie Fowler
Steve McManaman

Gode spiller og gode navne:

Thiago Alcantara (Elsker Thiago. Men spanieren har for få sæsoner i klubben og ikke præsteret som forventet – i hvert fald det første år)
Raheem Sterling (Fremragende sæsoner i klubben, men de var ikke gode nok til bænken)
Joël Matip (Virkelig god spiller, men taber pladsen på bænken til legender)
Joe Gomez (God spiller. For meget skadet)
Stéphane Henchoz (Udmærket centerback i pokal triple sæsonen)
Martin Škrtel (Østeuropæisk udsmider med læderjakke og hele moletjavsen. Havde hæderlige år i klubben)
Kolo Touré (God i Arsenal, middel i City, forholdsvis skidt i Pølsen)
Mamadou Sakho (En af de bedste centerbacks i FM10. IRL var niveauet til Crystal Palace.)
Dejan Lovren (Egentlig en udmærket fodboldspiller. Lavede bare for mange fejl)
Ragnar Klavan (Lol, han spiller alligevel 39 PL-kampe på to sæsoner. Fra Estland!)
Rigobert Song (Camerounsk legende. Én sæson i klubben)
Gini Wijnaldum (Rigtig god dybdeløber. Bør snarest finde nye græsgange)
John Barnes (Har hørt og læst mig til, at han skulle være et af sin generations bedste engelske spiller, men jeg husker så lidt fra mandens karriere)
Christian Poulsen (Han var god i Liverpool)
Joe Allen (Pirlo. Walisisk udgave)
Mohamed Sissoko (En af de mange Sissoko’er med lange ben og store bevægelser)
Stewart Downing (Thomas Lindrup på engelsk)
Joe Cole (Skadet)
Lazar Markovic (Et af de helt store flops. 300M well spend)
Luis Garcia (Okay spiller. Husker et flot mål i 4-0-sejren over Juventus)
Vladimír Šmicer (Vigtigt indskifter i CL-finalen 05)
Patrik Berger (Godt tjekkisk venstreben og en del af en ret god tjekkisk generation)
Charlie Adam (Udmærket venstreben og vintage engelsk tandsæt)
Gary McAllister (Han var reddi nice omkring årtusindskiftet. Ældgammel luttede han rundt, spillede klogt og tog dødbolde)
Paul Ince (Husker knap så meget)
Öyvind Leonhardsen (Husker tydeligt en gammel goal-overskrift: “Verdens bedste uden bold”. Det var derfor Drillo elskede ham)
Boudewijn Zenden (Store klubber på CV’et. Middelmådigt talent)
Danny Murphy (Havde nogle gode år inde på midten)
Harry Kewell (God spiller. Skadet)
Lucas Leiva (Solid. Spillede sig op og blev en semi profil)
Jay Spearing (Den næste Lucas Leiva?)
Igor Bišćan (What a playa’)
Yossi Benayoun (Eyal Berkovic – bare bedre. Imponerende CV)
Jonjo Shelvey (Den næste Steven G… Undskyld. Den næste Danny Murphy?)
Emre Can (Fine sæsoner i Liverpool)
Maxi Rodríguez (Ja, også en fin spiller)
Albert Riera (Flop. Don’ede den efterfølgende i Olympiakos Piraeus og Galatasaray)

Hermed et potpourri af mere eller mindre succesfulde angribere:

Daniel Sturridge (Manden der også var i City og Chelsea har nogle stærke sæsoner i Liverpool med Suarez og Sterling)
Ian Rush (Stopper i 96’)
Diogo Jota (Rigtig god spiller)
Ryan Babel (Flop)
Stan Collymore (Stan “The Man”)
Dirk Kuyt (Uha, hollands Lasse Kryger)
Andy Carroll (Godt køb)
Emile Heskey (Englands Abdul Sule)
Craig Bellamy (Aggro fætter. Var god i Newcastle)
Mario Balotelli (God køb)
Peter Crouch (The Scissor kick og 41 andre gode mål i klubben. Storken har altid været underholdende)
Christian Benteke (Godt køb)
Nicolas Anelka (Floppede)
Divock Origi (Frelseren)
Iago Aspas (Kan kun spille fodbold i Celta. Det er smukt)
Milan Baroš (Hårdtarbejdende, mens scorede ikke nok mål – kun mod DK)
Danny Ings (God spiller i andre klubber)
Rickie Lambert (Nice historie. Som en engelsk Morten Nordstrand bombede han sig op gennem rækkerne til favorit klubben, hvor han sad på bænken)
David N’Gog (Det skulle ha’ blevet så godt, men endte så dårlig)
Andrij Voronin (Ukrainske kindben og smukt hår)
Fabio Borini (Var også dårlig i Liverpool)
El Hadji Diouf (“Seriemoderen”)
Fernando Morientes (Han bombede lidt, som jeg husker det)
Robbie Keane (Fantastisk afslutter – primært i andre klubber)
Djibril Cissé (Skader og dårlig form)
Florent Sinama-Pongolle (Lol – men et nice navn)
Neil Mellor (Den næste Robbie Fowler?)
Karl-Heinz Riedle (Er der lige et par sæsoner i slut-90’erne)
Titi Camera (Hurtig spiller, hurtigt navn)
Jari Litmanen (Selvom han var post Ajax og Barca, spillede han okay)

18. december – Sevilla FC

Følgende trup er udtaget med en god portion ærefrygt, da Samos ved, at Formanden (En af Danmarks største Sevilla-fans) kigger ham over skulderen og noterer i sin lille sorte bog.

Samos har set sine Sevilla-kampe, men må tilstå, at han, i de seneste år, ikke er helt opdateret på den aktuelle generation ift. perioden 2005-2016 – en periode, hvor klubben vandt UEFA-cuppen/Europa League 5 gange på 11 år (heri en “back-to-back” og “three-peat”). Vanvittig præstation når man lige tænker over det et sekunds penge. Sevilla er vel sagtens Europas bedst præsterende hipsterhold i dette årtusind.

Nå. Lad os skrælle den modne andalusiske appelsin. Chefen Andrés Palop står mellem Sevillas stænger, indtil han runder 40, hvorefter han tager ét år i Bayer Leverkusen (den var gået min radar forbi – nice).

Overvejede længe Thomas Rytter på højre back, men efter et 12-runders slagsmål i Samos lille hoved, pegede dommerstemmerne på spilleren der blev skudt ud af en kanon i Sevilla og endnu ikke er landet – Daniel Alves. Vanvittig spiller. Den langhåret kaptain og kriger, Javi Navarro, er selvfølgelig med. Havde sværere ved at finde makkeren Julien Escudé. Tænkte selvsagt Sergio Ramos, men han spillede kun 45 kampe og var meget ung. På venstre back skal vi først og fremmest mindes Antonio Puerta der efter kollaps på banen og efterfølgende tre dages tabt kamp i respiratoren desværre blot nåede tre sæsoner og 21 somre i det spil de kalder livet. Puerta havde et ret stort potentiale, som jeg husker det. Øv. Polyvalente Adriano kan spille begge backs, og på venstre back er han valgt foran Fernando Navarro.

Midtbanen står mejslet i granit. Det må den gøre. Jesus og Dani kan bytte plads i højre side så tosset de vil. Vi har to gode boldfaste centrale midtbanestyrmænd i Ever og Iban, hvoraf sidstnævnte løber de fleste kilometer. I José Antonio Reyes ligger endnu en tragisk historie på venstre kant og trækker ind i banen. Suk…

På toppen havde jeg længe Miklos Molnar i sigtekornet, men til sidst måtte jeg gå med:

Frederic Kanoute (284 kampe, 131 mål)
Luis Fabiano (225 kampe, 104 mål)

Herlig, herlig duo. Hvad har Sevilla ellers haft på toppen?

Stevan Jovetić (24 kampe, 7 mål)
Luuk de Jong (94 kampe, 19 mål)
Álvaro Negredo (180 kampe, 85 mål)
Carlos Bacca (108 kampe, 49 mål)
Kévin Gameiro (145 kampe, 67 mål)
Davor Šuker (Har aldrig set en kamp med ham i Sevilla (1991-96), men han bombede – 163 kampe, 81 mål)
Javier Chevanton (God i FM05 – 47 kampe, 15 mål)
Aurano Kone (Den afblegede manke – 72 kampe, 26 mål)
Wissam Ben Yedder (138 kampe, 70 mål)
André Silva (40 kampe, 11 mål)
Javier Saviola (41 kampe, 14 mål)
Javier Hernández (15 kampe, 3 mål)
Luis Muriel (65 kampe, 13 mål)
Fernando Llorente (36 kampe, 7 mål)
Aleksandr Kerzhakov (43 kampe, 11 mål)
Iago Aspas (25 kampe, 10 mål)
Ciro Immobile (15 kampe, 4 mål)
Dario Silva (Havde også afbleget manke i Malaga – 54 kampe, 9 mål)
Rafa Mir (Ham kan jeg godt lide. Der er noget Dawg i ham. Og han er stærk – 23 kampe, 7 mål)

Bænken. Meget sværere. Sergio Rico er backup keeper. Foruden Sergio Ramos (dækker self også højre back) og Fernando Navarro har vi Federico Fazio.

Som Pep Guardiola har jeg altid været vild med Seydou Keita der er med på trods af kun én sæson i klubben. God arbejdsradius. Kom i feltet. Steven Nzonzi er valgt foran Christian Poulsen (der kun var to sæsoner i klubben). Yderligere til midtbanen har vi den brasilianske don Renato, Pablo Sarabia og Lucas Ocampos (til begge kanter). Monsteret Julio Baptista (73 kampe, 43 mål) kan dække kant, central midt. og en af spidserne.

En af de bedste angribere til at bruge sandjernet, Alvaro Negredo, sidder på bænken sammen med Ben Yedder valgt foran Carlos Bacca.

Bænken:

Sergio Rico
Federico Fazio
Sergio Ramos (kun 45 kampe og han var ung)
Fernando Navarro
Steven Nzonzi
Seydou Keita
Renato
Pablo Sarabia
Julio Baptista
Lucas Ocampos
Alvaro Negredo (180 kampe, 85 mål)
Wissam Ben Yedder (138 kampe, 70 mål)

Andre gode navne:

Enzo Maresca (Det er med grædende knæ, at denne italienske don fravælges)
Sebastian Squillaci (Var reddi dårlig i Arsenal)
Simon Kjær (Ikke den rigtige liga for Simon)
Cicinho (Uhh. “Endnu en fantastisk brasser back?” Nej, det var sku’ mere middigmådet i en brasiliansk kontekst)
Clement Langlet (Bedre i Sevilla end i Barca, I reckon)
Adil Rami (Pamela Anderson)
Carlos Marchena (Jeg husker ham ikke i Sevilla fra 1997-2000)
Sergio Reguilón (Kun én sæson i klubben – den var også god)
Aleix Vidal (Kom til Barca og var dårlig)
Andreas Hinkel (Hva’ fanden lavede dén tyske back i Andalusien?)
Diego Capel (Uha, uha, uha. Han var nice. En regulær hvirvelvind med det lange våde hår der slaskede så smukt fra side til side. Hurtig. Dræbler. Pågående. Hver gang. Lidt a la Kingsley Coman. Debuterer helt ung. Hvorfor fik han ikke en større karriere?)
Stéphane Mbia (Afrikansk stål på midten)
Samir Nasri (På udlån, da han var dårligst)
Geoffrey Kondogbia (Solid spiller)
Luciano Vietto (Han har én okay sæson i klubben)
Didier Zokora (Mere solidt afrikansk stål)
Duda (Malaga-legende)
Vicente Iborra (Havde nogle gode år i klubben)
Gary Medel (Nice spiller – og som de fleste “chilenos” en lille terrier. Polyvalent joo. Polyvalent)
Yevhen Konoplyanka (Sin generations store ukrainske håb sammen med Yamelenko)
Grzegorz Krychowiak (Højt niveau i Sevilla, derefter den store deroute)
Michael Krohn-Dehli (Krohn! Man glemmer han var forbi Sevilla. 68 kampe, 5 mål, 9 assist. Lækkert)
Ganso (Hvis han bare var lige så god IRL som i Manager…)
Papu Gomez (Tekniker, godt spark, kreativ. Rigtig argentinsk 10’er)
Suso (Fik aldrig gennembruddet i Liverpool, men de gange jeg har set ham, har han været udmærket)
Diego Perotti (Udmærket spiller)

19. december – Juventus

43-årige Gigi Buffon er stadig aktiv i Parma – som på dette hold.

Lilian Thuram højre back’er den som han gjorde det i Parma og på landsholdet. Han kommer ikke hver gang, men han lukker af hver gang. Hvem andre end Giorgio Chiellini og Leonardo Bonucci som stopperpar? Der er noget Pablo Cannavaro, Ciro Ferrara, Paolo Montero, Andrea Barzagli og Matthijs de Ligt, men det kan ikke være andre end de to. Løberen Gianluca Zambrotta runder forsvaret af.

På midten har Samos gjort som Morten Olsen, når vi mødte Malta i Parken, og vendt trekanten om, således at Pirlo ligger bag ved Zidane og Nedved. Zidane og Pirlos samarbejde ville undertegnede godt betale en daler for at overvære. “Furia Ceca” agerer den mest løbestærke og dynamiske i midtbanetrekanten, hvor alle kan slaske den op i krogen (med begge ben i Zizou og Pavels tilfælde).

Angrebet?

Alessandro Del Piero (705 kampe, 290 mål og 119 assist)
David Trezeguet (320 kampe, 171 mål, 25 assist)
Cristiano Ronaldo(134 kampe, 101 mål, 22 assist)

Det kan man ikke sætte spørgsmålstegn ved.

Lettere buttede Angelo Peruzzi er backup for Buffon. Edwin van der Sar var også en mulighed. Alex Sandro er reserve på venstre back, mens Juan Cuadrado kan drible back og kant i højre side. Løvemanken Didier Deschamp var tættest på start-11 som holding midfielder. Som spillende træner skal man have Antonio Conte med – en rigtig slider, der, dette til trods, laver et halvlunkent sakseparksmål til EM 2000. Claudio Marchisio kan slide og løbe dybt, mens Paul Pogba kan det hele iført zebrastriber på trøjen og ikke i håret – inklusiv 5-7 langskuds screamers i sine 4 sæsoner. Kunne det tænkes, at det var sundt for en type som Paul at spille sammen med ledende figurer som Buffon, Chiellini, Bonucci, Marchisio og Pirlo?

På toppen kan sølvræven Fabrizio Ravanelli (160 kampe, 69 mål, 21 assist), Filippo Inzaghi (165 kampe, 85 mål og 10 assist) og Paulo Dybala (271 kampe, 108 mål og 46 assist) bringes.

Bænken:

Angelo Peruzzi
Fabio Cannavaro
Ciro Ferrara
Alex Sandro
Juan Cuadrado
Antonio Conte
Didier Deschamp
Claudio Marchisio
Paul Pogba
Filippo Inzaghi
Paulo Dybala
Fabrizio Ravanelli

Gode navne. Hvem kom ikke med?

Edgar Davids (Har han ikke altid været overvurderet grundet Nike-reklamer og Predator miniature-looket med farvede briller?)
Arturo Vidal (Tæt på bænken – stod mellem ham og Pogba)
Miralem Pjanić (Havde også en god tid i Juve)
Moreno Torricelli (Fantastisk backslider med langt hår og skæg skåret i lokumsbræt)
Patrice Evra (Post prime-udgaven der dog starter CL-finalen 15)
Stephan Lichtsteiner (Han var god i Lazio og Juve, hvor han kom hver gang. Da han var blevet ringvrag, tænkte Arsenal “Ja, lad os hente ham.”)
Mark Iuliano (Middelhavsbakkenbarter, soul patch og Hans Pilgaard’sk læder om halsen med tand. Joo, Mark Juliano var italiener)
Gianluca Pessotto (Il Professorino på begge wingbacks)
Lucio (Var endelig blevet gammel i Juve. 4 kampe)
Joao Cancelo (kun én sæson)
Angelo Di Livio (Den lille slider, der, sammen med Del Piero og Trezeguet, var med nede i Serie B )
Patrick Vieira (42 kampe)
Alessio Tacchinardi (13 års tacklinger i klubben)
Hasan Salihamidzic (Den bosniske løber)
Mauro Camoranesi (Italiens argentinske Hasan Salihamidzic)
Vladimir Jugovic (Havde et Balkan-venstreben)
Émerson (Hyænen gjorde også sine kontrollerende ting i Juve)
Christian Poulsen (Var god i Juventus)
Felipe Melo (Det omvandrende røde kort)
Zlatan Ibrahimovic (Kun 92 kampe og 26 mål)
Christian Vieri (Én sæson. 14 mål i 36 kampe)
Gianluca Vialli (Skaldet chef der tog til Chelsea og lå på sofaen med Ruud Gullit)
Adrien Rabiot (Overvurderet)
Federico Chiesa (Nutid og fremtiden…)
Dejan Kulusevski (Kan godt lide, at han er så kantet – som sin svenske ven Aleksander Isak)
Simone Zaza (Tilløbet i 2016)
Carlos Tévez (Han bombede, men ikke nok kampe – 96 kampe, 50 mål, 19 assist – tæt på bænken)
Fabio Quagliarella (Skal kun bombe i Sampdoria)
Sebastian Giovinco (Nice han tog til MLS og blev MVP)
Amauri (Stor og tung Palermo-angriber. Det har vi set før. Den bedste af dem var Simon Makienok)
Alessandro Matri (Endnu en italiensk angriber der har været i alle Serie A-klubber)
Alen Boksic (Én sæson)
Marcelo Salas (32 kampe, 4 mål)
Marco di Vaio (Den skaldede hævner, hævnede flittigst i Parma og Bologna)
Fabrizio Miccoli (En legende på Sicilien)
Adrian Mutu (Snifferen)
Vincenzo Iaquinta (Igen en bred bomber hvis vidunderlige navn gør mundtøjet ømt på den gode måde)
Luca Toni (Palermo og 100 andre klubber. Stor, bred og dårligere end Simon Makienok)
Marco Borriello (Ja, han var også et smut forbi Den Gamle Dame)
Nicklas Bendtner (Cappuccino og cigaretter med Buffon og Pirlo. Det år var slet ikke spildt)
Nicolas Anelka (2 kampe og tredjesidste vers i en nomadebombers bekendelser)
Gonzalo Higuain (Bombede okay)
Alvaro Morata (Han skal nok sparke den ind hver 17. gang)

20. december – Manchester City

Vi spiller Pep bold – bortset fra, at Samos gerne vil starte en af Europas farligste angriber i det forgangne årti.

Sammen med Ter Stegen har Ederson verdens bedste målmandsfødder. Desuden kan brasilianeren også stå på mål.

Backkæden kender vi fra indeværende sæson – dog med en tilføjelse af køleskabet Vincent Kompany. Ruben Dias har imponeret Samos voldsomt i sin første halvanden sæson. Okay med bolden, kan alt andet på et højt niveau. Kyle Walker spiser de næstbedste angribere og holder styr på de bedste. Atleten er heller ikke skidt “going up that right hand side”. Joao Cancelo skal bare spille 10’eren på backen, eller lave overtal inde centralt. Han er vild nok.

Har Fernandinho med på bekostning af Rodri grundet anciennitet og mange solide sæsoner. Rodri har spillet på et vanvittigt niveau i denne sæson – upåklagelige defensive beslutninger, rigtig mange gode bolde op i banen – rimelig komplet 6’er. Yaya Touré tromler elegant på midten, løber i feltet og med bolden. Scorer mål. De tre überkreative kræfter David Silva, Bernardo Silva og Kevin de Bruyne (laver også mål) kan bytte plads og kombinere som det lyster.

Sergio Agüero skal bare bevæge sig rundt i feltet og score mål. Lad os pensionere manden med tal.

City:

390 kampe, 290 mål, 73 assist

Klub total:

664 kampe, 380 mål, 118 assist

Landsholdet:

101 kampe, 41 mål

Joe Hart er reservekeeper. Her er alternativerne:

Peter Schmeichel
Kasper Schmeichel
David Seaman
Shay Given
Andreas Isaksson
Kevin Stuhr-Ellegaard

Til backkæden var Laporte og Stones nemme backups, mens Pablo Zabaleta kan komme ind og tage sine løb i højre side. Laporte kan, med lidt god vilje, agere backup på venstre back.

Ilkay Gündogan bringes som dyb playmaker, mens vi har mellemrumsspillere og driblere en masse i Sterling, Foden, Mahrez, Leroy Sané og Gabriel Jesus. Til 9’eren er Tevez og Gabi Jesus de primære afløsere – alternativt Phil Foden som den falske udgave.

Bænken:

Joe Hart
Aymeric Laporte
John Stones
Pablo Zabaleta
Rodri
İlkay Gündoğan
Raheem Sterling
Phil Foden
Riyad Mahrez
Carlos Tevez
Gabi Jesus
Leroy Sane

Når klokken slår 1. januar 2022 skal Newcastle til det. Chelsea og Abramovic gjorde det i 2003. I sommeren 2008 oprustede nyrige City, og 13 år senere er de babyblå fra Manchester Premier League supermagt og europæisk tophold.

Hermed gode navne (og, for overblikkets skyld, de allerede nævnte navne) i klubben fra før- og efter Robinho til Grealish:

Pre 2008

Richard Dunne (Ideel kampvægt på 95+ kilo. Fik vist også skøjtet nogle bolde ind i eget net)
Stephen Ireland (Skaldet don med et lækkert ufo formede hoved – rimelig højt topniveau)
Nicklas Jensen (Nicklas og den gode venstreben)
Joey Barton (Kom vist på landsholdet i sin City-periode)
Martin Petrov (Bulgarsk venstreben)
Shaun Goater (The GOAT. 120 kampe, 52 mål, 0 assist – elsker en angriber uden én eneste assist i 120 kampe)
Darius Vassell (Ikke den bedste udgave af Darius. 124 kampe, 22 mål, 8 assist)
Paulo Wanchope (Eller var det Vandscoop? Costa Ricas finest blev noteret for 74 kampe, 29 mål og 1 assist)
Darren Huckerby (Flot, flot 00’er nakkegarn. 82 kampe, 31 mål, 0 assist)
Nicolas Anelka (“Nico” var sgu skarp nok i Ci’i. 103 kampe, 46 mål, 3 assist. Tæt på bænken)
Paul Dickov (65 kampe, 7 mål, 3 assist)
Didi Hamann (Didi’s efterår)
Danny Mills (Spiller han ikke fast højre back til VM 2002? England…)
Stuart Pearce (Kunne godt have taget “psyko” med på bænken for at få sparket noget disciplin ind i de forkælede Lamborghini-drenge)
Benjani (7 æsker i City. Fra Zimbabwe)
George Weah (Post prime! 7 kampe, 1 mål)
Elano (En af de bedre spillere i klubben pre 2008)
Valeri Bojinov (Giftig i FM05)
Robbie Fowler (Fik da lavet sine mål. 92 kampe, 27 mål, 2 assist)
Sylvain Distin (Solid franskmand, fin karriere og vist venner med Mikkel Bischoff)

2008

Shay Given
Wayne Bridge (John Terry)
Nigel de Jong (Brutalis – men kunne også spille lidt bold)
Robinho (Troede at han havde skiftet til United. 2 sæsoner i klubben)
Craig Bellamy (Talentfuld med et par skruer løs)
Shaun Wright Phillips (Hurtig og dårlig foran kassen)
Jo (Skulle have blevet i Rusland som Vagner Love)
Daniel Sturridge (Viste ikke meget i City)
Vincent Kompany
Pablo Zabaleta

2009

Joleon Lescott (Okay spiller, men lavede en del fejl)
Kolo Touré (Okay i City)
Silvinho (Dygtig back. Den brasilianske Nicklas Jensen)
Gareth Barry (Havde flere gode sæsoner i klubben)
Patrick Vieira (46 kampe)
Emmanuel Adebayor (45 kampe, 19 mål, 6 assist)
Roque Santa Cruz (Don’en. 20 PL-kampe på to sæsoner)
Carlos Tevez

2010

Jérôme Boateng (Kort visit i City, hvor han primært spillede back)
Aleksandar Kolarov (Var der alligevel i 7 sæsoner)
James Milner (Solid som altid)
Mario Balotelli (Why Always him)
Yaya Toure
David Silva

2011

Stefan Savić (Stor karriere i Atletico. Et år i City)
Gaël Clichy (Gjorde det vel okay…)
Owen Hargreaves (Sad vel mest på cyklen)
Samir Nasri (Svin)
Edin Džeko (Var tæt på bænken. Har (også) gode numbers i City: 189 kampe, 72 mål, 39 assist)
Sergio Agüero

2012

Matija Nastasić (Flop)
Javi García (Flop)
Maicon (Floppede)
Jack Rodwell (Flop)

2013

Martín Demichelis (Spiller nogle fine sæsoner som gammel, langsom og nyklippet)
Jesús Navas (Havde helt glemt, at han var i City. 183 kampe alligevel)
Fernandinho
Álvaro Negredo (49 kampe, 23 mål, 8 assist. Producerede, men Manchester er ikke noget for en type som Alvaro der helst skal kunne snuse middelhavssalt, når han skudtræner)
Stevan Jovetić (Meget hyped. 44 kampe, 11 mål, 6 assist. Gik ned af bakke siden)

2014

Eliaquim Mangala (Stort flop)
Bacary Sagna (Var heldigvis også “over the hill” på daværende)
Frank Lampard (Lamps)
Wilfried Bony (46 kampe, 11 mål, 7 assist)

2015

Nicolas Otamendi (Spiller nogle solide sæsoner, men han er ikke den centerback Pep Guardiola helst vil drysse på sine cornflakes om morgenen)
Fabian Delph (Spillede udmærket som venstre back grundet mange skader i truppen. Men igen et tilfælde, hvor man, fra start, ved, at han aldrig kom på)
Kevin de Bruyne
Raheem Sterling

2016

John Stones
İlkay Gündoğan
Leroy Sané
Nolito

2017

Ederson
Aymeric Laporte
Gabriel Jesus
Olek Zinchenko (Ham kan jeg ret god lide. God boldspiller og et giftigt venstreben)
Danilo (Tjaa – lidt Cicinho agtig karriere)
Kyle Walker
Bernardo Silva

2018

Riyad Mahrez

2019

Joao Cancelo
Rodri

2020

Ruben Dias
Ferran Torres (Spændt på fremtiden)

2021

Jack Grealish (Har ikke vist nok til at bænke den endnu)

21. december – Arsenal FC

De seneste 3-4 år har Pep Guardiolas Manchester City kørt parløb om PL-tronen med Klopps Liverpool. Omkring årtusindskiftet var det Alex Fergusons Manchester United og Arséne Wengers Arsenal der gik hinanden på klingen i toppen af poppen, dengang Wenger spillede effektiv totalpasningsfodbold a la Pep og Alex Ferguson spillede rasende, tempofyldt, fysisk og seværdig Klopp-bold. Eller er det spejlvendt?

Ja. Ovenstående lettere købte sammenligning mellem to æraer står kun på din skærm, fordi Samos Blokka vil dig minde om, at Arsenal engang, for mange år siden, spillede fodbold så fuglene sang og kanonkuglerne sprang.

I luften. Wengers flade, fleksible 4-4-2’er er udgangspunkt, men Dennis Bergkamp kunne lige så vel spille smørhul i en 4-2-3-1’er.

I rosen står hestehalen med overskægget, der, kun én Ronaldinho-gang i karrieren har sejlet så langt ud, at han ikke kunne bunde. David Sømand var vant til en fysisk stærk bagkæde foran sig af udsmidere med hang til læderjakker, fa’øls og blinkende bitches – hvad sømanden ønsker, skal han få. Cashly Cole, “The Skipper” Tony A’ams, Sol Campbell og Lauren. Sidstnævnte nævnes ikke særlig ofte. Undervurderet.

Mens Tony A’ams er lederen i forsvaret, leder Patrick Vieira midtbanen – primært som udsmider, men franskmanden kunne også svinge penslen en gang imellem i form af kombinationer, dybdeafleveringer eller sågar et dybt løb med scoring til følge. Cesc Fabregas fandt aldrig kontinuerligt sit skyhøje Arsenal-niveau i hverken Barca eller Chelsea. Han skulle have været en One Club Play’a. På de indvendige kanter kan to af Samos’ favorit “wizarts”, Santiago Cazorla og Robert Pires, lave finurlige ting i et adstadigt men effektivt tempo.

På toppen lunes en af de mest veltempererede angrebsduoer i nyere tid. Dennis Bergkamp og Thierry Henry. Hollænderen med den unikke fodboldhjerne, førsteberøringerne, afleveringer og mål. Franskmanden. Ustoppelig. Komplet i Arsenal. Scorede mål for sjov. Dræbler. Solomålene. Speed. Klog. Vel bedst præsterende angriber i PL-æraen.

Bænken

Aaron Ramsdale har end ikke spillet et halv år i Arsenal. Alligevel er Samos mest tryg ved ham på en position der har savnet kvalitet som de helt unge mennesker savner iPad. Selv Petr Cech var usikker i Nordlondon. Alternativerne er:

Jens Lehmann
Manuel Almunia
Wojciech Szczęsny
“Pizzabageren” David Ospina
Łukasz Fabiański
Wojciech Szczęsny (Som, pudsigt nok, har været god i Juventus)
Bernd Leno
Emiliano Martinez (Bedre end Leno)

Der skal flere med fra “the famous boring backfour”. Lee Dixon, it is. Han kunne også mere frem ad banen end kollegaen i venstre, Nigel Winterburn. Både Nacho Monreal og Laurent Koscielny var nogenlunde solide og bedste bud til bænken i en tid, hvor Arsenals kollektive defensiv var ikke eksisterende. Alternativerne var Kolo Toure, der spillede et par gode sæsoner, og brutale Martin Keown i sine røde Puma Kings. Fuck Ruud van Nistelrooy.

Gilberto Silva agerer klog og stabil backup for Vieira, mens Den Lille Mozart kunne gøre det i midten og på kanterne. Fredrik Ljungberg skal løbe dybt, score mål og se godt ud. På kanterne kan Bukayo Saka og Alexis Sanchez passende udfordre og score mål. Skal Henry eller Bergkamp suppleres eller have et hvil, kan der vælges mellem Ian Wright, Van Persie og Auba. Kom i gang, Auba!

Bænken:

Aaron Ramsdale
Lee Dixon
Laurent Koscielny
Nacho Monreal
Gilberto Silva
Tomas Rosicky
Freddie Ljungberg
Bukayo Saka – Han har allerede spillet 108 kampe
Alexis Sanchez
Ian Wright
Pierre Emerick Aubameyang
Robin van Persie

Gode navne/alternativer:

Bacary Sagna (Smukt garn og rimelig stabil)
Steve Bould (En mand vi alle skal takke for at levere så meget insiderviden til sin gode ven John “Faxe” Jensen, når denne stod og vrøvlede i 6’erens studie)
Thomas Vermaelen (Starter rigtig godt, laver mål osv. Derefter skadet og dårlig)
Per Mertesacker (Per)
Johan Djourou (Han var også dårlig)
Pascal Cygan (Han var faktisk ikke så dårlig i starten)
Mikaël Silvestre (UFOhovedet var pivringe i Arsenal)
Shkodran Mustafi (En katastrofe i Arsenal)
Héctor Bellerín (William Kvist, der er hurtig, på højre back. Var ellers god de første sæsoner. Herefter spillede han den kun til siden og bagud)
Gaël Clichy (Han var udmærket)
Mathieu Debuchy (Vi købte et ringvrag)
Emmanuel Eboué (Humørbomben)
Carl Jenkinson (Det nye håb på højre back der hurtigt viste sig at være en skandale)
André Santos (Nr. 11 på venstre back. Det kunne jeg godt lide. Men det var også et passende billede på mandens defensive kvaliteter)
Mesut Özil (Du er ikke med, fordi du ikke gad)
Giovanni van Bronckhorst (God spiller, der aldrig, for alvor, fik etableret sig i klubben)
Ray Parlour (Klubmand og midtbaneløber der også kunne klappe den i kassen fra distancen)
Mikel Arteta (Playmobilhåret var fin nok som aktiv)
Edu (God spiller med et godt venstreben)
Paul Merson (Husker ikke meget fra Arsenal-tiden, men husker, at “Mers” var på landsholdet som Championship-spiller)
Mathieu Flamini (Var god i sin første periode i klubben)
Sylvain Wiltord (Scorede forholdsvis mange mål som rotationsspiller i de gyldne dage)
Alex Oxlade-Chamberlain (Oksen. Ærgerligt, at han aldrig, for alvor, slog igennem)
Aaron Ramsey (Har én vanvittig sæson, hvor han scorer på alt)
Jack Wilshere (Kampen på Nou Camp > Wheelchair)
Abou Diaby (I bogstaveligste forstand kronisk skadet – eller ha’e han jo fået den Ballon d’Or)
Alex Song (Præsterer godt nok til at blive solgt til Barca, hvor han ikke var i nærheden af at komme på)
Emile Smith Rowe (Puha et potentiale. Eller. Han er allerede god)
Jose Antonio Reyes (Starter som lyn og torden, hvorefter det hurtigt blev hverdagsgråt. 3 sæsoner)
Marc Overmars (Lynhurtig dræbler og okay målfarlig – døde i Barca)
Emmanuel Petit (De lange lyse lokker, hårdt arbejde og et udmærket venstreben – endnu en sang om ikke at skulle ha’ taget til Barca)
Theo Walcott (Fin karriere i Arsenal, men aldrig så godt som håbet)
Samir Nasri (Var vild nok under Wenger. Hvis han ikke var taget til City, kunne han måske have fået en plads på bænken)
Andrey Arshavin (Ingen har glemt EM08 og de 4 mål på Anfield)
John “Faxe” Jensen (120 kampe, 1 mål, 2 assist og et venskab med Steve Blould er hvad man får for at score i en EM-finale)
Gervinho (Festlig og uskarp som ind i helvede)
Olivier Giroud (Kunne man kombinere Olivier Giroud og Gervinho?)
Denilsen (Solid brasser med et spark)
Alexander Hleb (Endnu et tog-til-Barca flop)
Gabriel Martinelli (Han er varm for tiden… Fremtiden)
Nwakvanu Kanu (Ikonisk ranglet tekniker der helst så 4’eren på sin ryg)
Nicolas Anelka (Bombede okay i 98/99-sæsonen med 23 kasser i 35 kampe)
Nicklas Bendtner (171 kampe, 47 mål, 22 assist. Det er godkendt)
Danny Welbeck (“Lad os købe Uniteds dårligste afslutter”)
Yaya Sanogo (Vild i FM10, Sanogoals IRL)
Marouane Chamakh (Vanvittig frisure, dårlig angriber)
Eduardo da Silva (Han ku’ afslutte, men blev benbrudt)
Carlos Vela (Underholdende venstreben)
Lukas Podolski (Venstre hammer)
Davor Šuker (Floppede)
Joel Campbell (Var nice til VM14)
Júlio Baptista (Floppede bortset fra 4 æsker i en Carling Cup-kamp)
Francis Jeffers (Kæmpe flop)
Alexandre Lacazette (186 kampe, 69 mål, 31 assist. Laca har været en fin soldat)

23. december – Special Superliga edition

Øvelsen er at samle en start-11 med én spiller fra 11 klubber i dansk fodbold. Spillerne skal have været aktive fra 1995 og frem. Forudsætningen er den form spillerne havde i den valgte klubber og årstal – eksempelvis er Viborg FF’s Michael Gravgaard 2002-2005 nok ikke så god som FC Københavns Michael Gravgaard 2005-2008.

Lars Høgh (OB – 1977-2000)

Rene Henriksen (Akademisk Boldklub – 1988-1999)
Michael Gravgaard (Viborg FF – 2002-2005)
Daniel Agger (Brøndby – 2004-2006)

Jesper Grønkjær (FC København 2006-2011)
Stig Tøfting (AGF 1995-97)
Thomas Gravesen (Vejle BK – 1995-97)
Jan Kristiansen (Esbjerg – 2001-2006)

Mohamed Zidan (FC Midtjylland – 2003-2005)
Henrik Tømrer Pedersen (Silkeborg IF – 1995-2001)
Kamaldeen Sulemana (FC Nordsjælland – 2020-2021)

En enkelt note. Havde faktisk Martin Jørgensen (AGF 1993-1997) på først inde på midten sammen med Graver. Men balancen. Der er brug for stål på det hold.

Kan man lave et bedre hold?

24. december – Verdenshold (video edition)

Samos vælger den bedst mulige trup bestående af 23 spillere, men han må kun vælge én spiller pr. klub.

Det er spillere der har været aktive fra 1995 og frem.I forbifarten glemte Samos at notere en keeper i start-11 og vil derfor gerne bede om Atletico Madrid-udgaven af Jan Oblak (2014)