Fodbold, Sport

Sidste kapitel i fortællingen om Lionel Andrés Messi starter som en tragedie

Nå. Så skal man se alle PSG-kampe i de næste to sæsoner. Det er man nødt til. Det skylder man sig selv.

Ikke desto mindre var det på grædende knæ og med dirrende øjenlåg, at Samos Blokka i går, tirsdag den 10 august 2021, kunne konstatere, at manden der kan spille “Stairway To Heaven” med sine to ben og en fodbold, Lionel Messi, nu stod iført en hvid “ICI C’EST PARIS” t-shirt og vinkede kejtet til den fremmødte verdenspresse.

Som kæmpe Messi-fan var dette ikke alene et akavet skue. Det var et sørgeligt syn. Ja – et tragisk anslag.

Ikke en tragedie, fordi Lionel Messi skiftede klub. Men en tragedie, fordi det (sandsynligvis) sidste kapitel i én af historiens smukkeste fodboldfortællinger kommer i slipstrømmen af, at Messi, mod sin vilje og vædet af tårer måtte gå ind i FC Barcelonas omklædningsrum, gribe sine støvler og forlade den eneste klub han har optrådt for siden han i en alder af 13 rejste med familien fra Argentina til Spanien. En tragedie, fordi Lionel Messi ikke fik sin ultimative afskedskamp på Nou Camp og dermed missede muligheden for at give sin sidste unikke “koncert” til de fans der elsker ham og han dem. En tragedie, fordi FC Barcelonas ledelse sejlede Titanic direkte ind i isbjerget på en glohed tropenat. En tragedie, fordi Lionel Messi nu skal spille fodbold for Paris Saint Germain i Ligue Aaaang. En tragedie, fordi vi, når han nu ikke må spille i FC Barcelona, ikke skal se Lionel Messi i den engelske Premier League. En tragedie, fordi han, i Premier League, endelig kunne lukke afføringsfontænen på de PL-fans, der, siden fanden fik sko på, har skrevet vidt og bredt samt mumlet højt om, at selveste “The Ball Whisperer” Lionel Messi ikke kunne score mål på øen med de mest ildelugtende fodboldnavler. Ja, den er god nok. Derovre (og på alle danske pubber med hang til Manchester United- og Liverpool-halstørklæder på væggen) påstod mennesker af kød og blod såmænd, at Messi, grundet vind, blæst og Rory Delap’s lange indkast, ikke engang kunne score mod Stoke City!

Lol.

Kære cunt’s. Hermed Lionel Messi’s statistikker mod “The Greats” from Great Britain: Arsenal (6 kampe, 8 mål), Celtic (6 kampe, 8 mål), Chelsea (10 kampe, 3 mål), Liverpool (4 kampe, 2 mål), Manchester City (6 kampe, 6 mål), Manchester United (6 kampe, 4 mål), Rangers (2 kampe, 1 mål), Tottenham (2 kampe, 2 mål).

Hvilken Premier League-klub skulle Lionel Messi så have indlogerede sig i? Det var jeg egentlig ligeglad med. Arsenal, Aston Villa, Brentford, Brighton, Burnley, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Leeds, Leicester, Liverpool, Manchester City, Newcastle, Norwich, Southampton, Tottenham, Watford, West Ham eller Wolverhampton. Det valg var fucking ligegyldigt. I denne situation ville jeg bare gerne se Lionel Messi spille i Premier League.

Men kan der udledes et eller andet æstetisk ved dette ellers så grimme skifte? Hmm. Lad os se. Den øvelse vil Samos hjertens gerne kigge nærmere på. Måske hvis citronen presses og fortællingen fremlægges således: Messi, der jo er en elegant alien, får med dette “money grabbing” skurkeskifte til oliebaronernes pengeautomat nu endelig den menneskelige kant og fejlbarlighed som pøblen så inderligt har savnet. Kant som Maradona fik det med håndspil, hvidt snudeskaft og frokoster med mafiaen. Kant som Zidane med hovedet først. Eller kant som den gode gamle drukkenbolt og charmetrold, Georgie Best.

Nårh nej. Stop en halv. Messi har kant. Han har jo allerede snydt i skat. Glem det… Eller. Det har vi glemt.

Men men men, venner. Fat mod. Op med hovedet, my fellow Messi “luvers”. Selvom jeg ikke bryder mig om dette skifte, elsker jeg stadig Lionel Messi af hele mit hjerte. Så meget har han givet mig. Og selvom pengene bliver større og større, de kommercielle tiltag mere og mere nederen og de mange banditter stadig går og står i sine habitter, er der et nyt afsnit Fodbold hver weekend. Og i midtugen. Ja – hver evig eneste dag til de umættelige! Der er nye mål. Nye redninger. Nye tæmninger. Nye talenter. Nye helte. Nye skurke. Bo Henriksen. Og efter denne spændende sæson kommer en ny spændende sæson. Det fortsætter. Og fortsætter… Fodbold er den bedste, længst kørende, mest dramatiske og mest episke reality-serie i mands minde. Basta.

Lionel Messi i FC Barcelona:

776 kampe
672 mål
266 assister

Han har været direkte involveret i 9% af klubbens samlede måltotal nogensinde. Det er der noget knæhøj karse over.

PS. Selvom Lionel Messi ikke er FC Barcelona-spiller mere, betyder det ikke, at Samos stopper med at tune ind på de fleste af klubbens afsnit. Næ nej. Dels fordi tråden om det synkende skude altid er interessant (AGF). Dels fordi FC Barcelona har fået en ny leading man. En ny løve iført smoking og butterfly. En ny 007 og Miss Moneypenny.

#MB12ogDenMenTaleEroBrerBarcelona #HanSkaLIngenSteDer

PPS. De har sgu da egentlig et meget godt hold nu, PSG. Så har de lige nappet både Real Madrid og FC Barcelonas legendariske anfører på en fri transfer (selvom begge spillere IKKE ville væk fra deres gamle klub). Derudover har de hentet Gini Wijnaldum, Hakimi og Donnarumma. Spændende at se om pariserne genvinder titlen. Ret beset bør de jo gøre som Harlem Globetrotters og vinde alle kampe på fransk jord med 100 overskydende mål.