Fodbold, Samos Stories, Underholdning

Manchester United burde hente Johnny Olsen…

Manchester United burde hente Johnny Olsen ind til et comeback. Jovist, han er ca. 62, men en gammel hund som ham ville kunne lære Højlund nye tricks udi at operere i det lille felt – at komme til forreste stang var, trods alt, Johnnys absolutte spidskompetence.

Nå. Spøg til side. Har først nu set Rejseholdet og er nået gennem sæson 1. Kan konstatere, at den er god men ikke så god som sit rygte. Det bedste ved den er naturligvis Johnny Olsen og dennes “baghistorie”. Det er sjovt nok, at han har spillet på landsholdet med brødrene Laudrup. Go’ gimmick, godt fundet på. Det er helt genialt, at han også spillede i Manchester United.

Forfatteren Peter Thorsborg har siddet derhjemme i lænestolen og set Yanited vinde det ene trofæ efter det andet i 90’erne og tænkt: “Lars Bom-karakteren, der bestyrer Rejseholdets kontor på hjul og storboller Gaby-karakteren (som var hun Andrea Vegn Jensen), skal selvfølgelig ha’ spillet for et af de største klubhold i verden “back in the days” (Havde Thorsbrog skrevet serien 15-20 år senere, havde Johnny Olsen sikkert spillet 9’er for peak FC Barcelona med Messi, Xavi, Iniesta, Dani Alves, Busquets og alle de andre – og bombet vel at mærke). Forestiller mig hvordan Johnny Olsen-karakteren, i start-90’erne, som en anden verdensklasseudgave af Frank Pingel, har udkonkurreret typer som Mark Hughes, Eric Cantona, Andy Cole og Dion Dublin. Johnny var 100 procent Alex Fergusons mand med sin kompromisløse stil og ustyrlige sult på kvinder, meat pies og mål. Johnny Olsen var Wayne Rooney før Wayne Rooney. Og mon ikke Johnny sendte et par indlæg eller 50 i rosen fra unge frembrusende talenter som Ryan Giggs, David Beckham og mere etablerede typer som Andrei Kanchelskis.

Kunne godt tænke mig at vide hvor Johnny Olsen spillede inden han scorede kongekontrakten i Manchester United. Det står desværre ingen steder på internettet. Men han kom vel fra Brøndby IF sammen med Schmeichel? Det ville give mening. Og han hader sikkert stadig Schmeichel den dag i dag. Det vil give mening.
Men var Johnny med til EM-triumfen i 92? I Peter Thorsborgs hoved blev Johnny helt sikkert topscorer (laver begge basser i finalen mod Tyskland) i en slutrunde, hvor Flemming Povlsen spillede nul minutter.