Popkultur, Sport, Underholdning

I år er jeg fan af Jacksonville Jaguars

Tror at jeg vil holde med Jacksonville Jaguars i årets NFL.

Delvist fordi jeg kan høre Claus Elming udtale JaguARS med amerikansk “twang” hver gang jeg selv udtaler JaguARS med amerikansk “twang”. Af samme grund holdt jeg med BuccaNEERS i 2003.

Delvist fordi de har en douche med langt hår på quarterback-positionen.

Det får mig til at tænke på et af mine favoritindslag fra TV2 ZULU, hvor Claus Elming, iført en revisor fleece jakke af en art, handler ind til noget “chaaaw” til en Super Bowl-aften. Der blive bl.a. hældt pooork ribs (southern barbecue), sodavand (Dr. Pepper) og “napkins” i vognen – alt mens han på 1:45 min. formår at inkorperere 5 gode jokes:

1) Der hvor han drikker øl i en Miller Lite stol omgivet af Miller Lite.

2) Der hvor han kommer helt tæt på en stor bøf i køledisken. “Hva’ siger du? Ska’ vi ha’ en steak?”

3) Pampers-blikket

4) “You don’t take Dankort” til kassedamen efterfulgt af grimasse.

5) Der hvor han nævner hvor meget skulle han ha’ købt, hvis han også skulle ha’ haft gæster.

CheerLeaders. Her når han også lige at stille et, i en 2023 kontekst, meget upassende men relevant spørgsmål vedrørende cheerleaders, brystvorter, vind og vejr.

Thanksgiving thurssssday. Dette klip skal ses for de sidste 40 sekunder, hvor maden serveres for Elming og Falkeøje, og i særdeleshed for de sidste 5 sekunder, hvor Falkeøje siger: “Ejj, nu begynder du på vinen… ikke mere optagelse.” hvorefter der grines.

Det var gode tider for Claus Elming dengang. Der blev gået i byen. Da han får værtstjansen på Vild Med Dans, har den fået ALT hvad den kunne trække. Gothersgade om torsdagen, Luux om fredagen, Karel van Mander om lørdagen. Og så gentog han det næste weekend.

Apropos gemmer der sig et par gode artikler fra storhedstiden og dengang Se og Hør lavede deres bedste segment nogensinde, Øjne i Natten:

Claus Elming scorekarl?

Line Baun Danielsen: Kysser med Elming

I sidstnævnte artikel findes denne fremragende passage om hvordan Claus Elmings hånd fandt hvile (i en længere periode må man forstå) på Line Baun Danielsens mås:

Traningcamp. En klassiker hvor en purung Jimmy Falkeøje skal køres gennem NFL-maskinen, mens Elming guider ham iført Jens Werners skjorte, gabardine bukser og et par spidse croissanter på hver sin sparkefod. Det er der både stil og klasse over.

Til den mundering kan du tilføje Gintberg “in the front” og lidt “party in the back” samt den helt brede bakkenbart.

Det bedste i indslaget er ved quaterback challenge, hvor Falkeøje skal kaste. Først demonstrerer Elming på elegant vis selv kastet uden rotation i forhindringerne, hvorefter han sætter forhindringerne i rotation: “Der er ikke noget stillestående i NFL”. Hele seancen krydres med flere opgivende blikke fra Elming. Der ER gået en skuespiller tabt i Claus.

50 yard field goal forsøg fra Jimmy Bøjgaard. Okay. Helt vanvittigt at Elming kører den polo ned i de hvide shorts (der på perfekt vis kysser knæene) og det der bælte. Han ligner en naturvejleder der, men er altså kun i 30’erne.

Det bedste ved indslaget, udover Elmings outfit, er der hvor han stikker nålen i Falkeøje: Nummer 10 på ryggen. Det er en skændsel mod Michael Laudrup og Maradona, alle store fodboldspillere. Jimmy Bøjgaard, du bliver den sidste danske nogensinde der får lov til at sparke herovre.” og det efterfølgende grin.

Til sidst. Zulu Fumbles. Det bedste? Der hvor Elming starter den: Naaa nanananana nananaaaa…. Og Morten Andersen tager den til nye højder med Hey Ju Ju de Ju de Ju Ju de ju ju…… i falset, mens Falkeøje styrer et imaginært ret. Ved ikke om Øjet troede, at det var “Drive My Car” Elming var gået i gang med. Jeg ville gerne have set hele båndet fra Paul McCartney optræden, hvor de tre giver den gas i studiet. Det har de helt sikkert gjort, så meget oppe og ringe de er efter den minikoncert.