Fodbold, Sport, Underholdning

Hvad mener Samos om trænerskiftet i FC Barcelona?

Her i går aftes, da Samos Blokka strejfede et gadehjørne, stødte han på en gammel bekendt der var iført en sixpence og fløjlsbukser. Den gamle bekendte sagde “hva’så, gamle”. Samos svarede “hva’så, gamle”. Dernæst spurgte ham den gamle om Samos ikke skal mene noget om FC Barcelonas trænerskifte – Ronald Koeman ud, Xavi Hernández (højst sandsynligt) ind. “Jo” svarede SB12 og tilføjede. “Jeg vil meget gerne mene lidt om meget.”Samos Blokka er tilfreds. Endelig tog FC Barcelona en god forretningsbeslutning og fyrede ham den røde hollandske PAPvin oven på et fortjent nederlag til Rayo Vallecano. Hele Ronald Koeman-tingen var, fra start, et håbløst projekt. Hvad kan den kommende træner, Xavi Hernández? Dunno. Jeg har læst mig til, at filosofien har stået på Tiki Taka, mens han har snittet 2.19 point i 89 Qatar Stars League-kampe med Al Sadd SC. Dét fortæller intet om et reelt niveau, men han er nok bedre end forgængeren.

Generelt tror jeg, at Barca nu går en lysere tid i møde, hvor La Masia igen bliver klubbens rygben på banen. Ansu Fati (18 år) og Pedri (18 år) er profiler i truppen. Gavi (17 år) har fået landsholdsdebut og Nico Gonzalez (19 år) ser også god ud. Derimod har det østrigske stortalent Yusuf Demir (18 år), der i denne sæson er lånt ud (med købsoption) fra Rapid Wien, ikke vist det store. De gange jeg har set Eric Garcia (20 år), har han set lunken ud – men begge har de tiden foran sig. Forsvarstyperne Ronald Araujo (22 år) og Óscar Mingueza (22 år) er hæderlige fodboldspillere på det niveau. Yderligere kan FC Barcelonas fans håbe på, at klubben, mens den integrerer nye talenter, skiller sig af med de dårligste kontrakter som Ousmane Dembélé (send ham til Newcastle), Philippe Coutinho (udløb til sommer) og Samuel Umtiti (igen – Newcastle) der ganske vist er en udmærket spiller men alt for løntung.

Én ting ved vi. Der ligger rigtig mange spilleminutter og venter på MB12 Premium Reincarnated Edition 2.0. Han er en rigtig Xavi spiller.