Popkultur, Underholdning, Youtube-anbefalinger

Samos anbefaler: Youtube-kanaler

Youtube er internettets bedste TV-pakke og ofte et dybt kaninhul. Så er det gratis.

Her er Samos’ anbefalinger til gode Youtubekanaler.

Michael Franzese

Michael Franzese er tidligere Capo (kaptajn) i The Colombo Crime Family i New York. På sin kanal kommer du tættere på mafia- og underverdenen, end det nogensinde kan på film eller dokumentar.

Desuden er Michael en god fortæller og produktionen er rimelig ufiltreret (sandsynligvis og desværre indtil han får flere seere). Han fortæller om alt fra hvordan det er at sidde i spjældet som a made guy til historier om andre gangstere, politikere osv. .

Er du vild med gangsterfilm og Sopranos er denne kanal ekstremt underholdende. Michael Franzeses liv er en film.

Larry Lawton

Det er ligeledes bedre end både film og dokumentar. En god fortæller der ikke taler ud fra en storyboard osv. Larry Lawton var USAs mest berygtede juveltyv. På sin kanal fortæller Larry bl.a. om, hvordan han startede med at “tjene” for mafiaen og derved endte i juvel-“branchen”. De mest interessante videoer er dem, hvor Larry fortæller om sine 11 år i nogle af USAs fængselssystem.

Det er nice, at han kommer med råd til, hvordan man overlever i fængsel – hvis man nu skal i fængsel.

Nomadic Ambience

Tag med på kollektiv people/street-watching i nogle af verdens største byer – f.eks. Washington, Tokyo eller Boston. Det er konceptet. Gåtur. I regnvejr. Alt optaget i superskarp 4K-opløsning.

Eller gå i zen-mode med videoer, hvor du laaaangsomt bevæger dig rundt i et Alabama skovområde eller få bølgernes morgenbrusen under Golden Gate Bridge ind under huden.

Den gode Youtube-kanal indeholder gode Youtube-klip. Som indeholder gode kommentarfelter. Jeg vil nærmest påstå, at kommentatorfeltet på Youtube udgør 50% af min fornøjelse – hvis ikke mere. På Nomadic Ambience kan kommentarfelterne være både sjove og informative – på trods af at indholdet er så enkelt.

Unclecoolie Productions

Er ovenstående kanal noget, vil du måske kunne lide denne roadtripkanal. Tag f.eks. tværs over USA eller på tur i Europa (hele turen i up speed tempo).

Her driver kommentarfeltet i endnu højere grad værket. I videoen, fra Californien to New York, der tager 6 timer og 50 minutter, er der over 16.000 kommentarer.

J Utah

I denne beslægtede kanal kører et menneske rundt i storbyer og filmer fra bilens POV. Tag en aftentur i LA. Eller til Napa Vineyard. Eller en morgentur i Buenos Aires.

Opskriften er simpel. Enkel. Gode råvarer. 4K. Eller Perus hovedstad, Lima. Man kan blive ved:

Polyphonic

Hvordan spiller Flea fra Red Hot Chilli Peppers bass? Historien bag Eric Claptons “Layla”. Eller noget Samos tidligere har berørt: Stevie Wonders epic run.

Og meget, meget mere guld, hvor det kommer fra. Denne kanal er grundig med detaljen og samtidig formidabel til at præsentere de forskellige emner i øjen- og ørehøjde.

The Needle Drop

Anthony Fantano præsenterer altid sig selv som ”The Internets busiest music nerd”. Og jeg tror på ham. Fantano anmelder nye albums, klassiske albums, rangeringer gruppers albums og svarer på seerspørgsmål.

Rick Beato – Everything Music

Foruden sin sympatiske fremtoning kender Rick Beato musikindustrien indefra som underviser, producer, musiker og sangskriver.

På kanalen finder du lister over bl.a. de bedste drum fills eller bedste debut albums nogensinde. Men det bedste på Ricks kanal er, efter min mening, “What Makes This Song Great”- serien, hvor han dissekerer en “evergreen” i instrument- og vokalstykker. F.eks. her med Pearl Jams “Black”:

BBCRadio1

BBC Radio 1 eller BBC Live Lounge gør sig meget i coverversioner – leveret af talentfulde musikere. F.eks. Arctic Monkeys med en Drake-sang, Kings Of Leon med Robyns “Dancing On My Own” eller en af Samos’ favorit covers – 30 Seconds To Mars med Rihannas “Stay”.

Postmodern Jukebox

Endnu flere covervisioner? Her re-arrangeres “nyere” hits til 20’er-, 30’er-, 40’er-, 50’er- og 60’er-lyd af dygtige musikere.

The Howard Stern Show

Taleradio-legenden Howard Stern leverer, på sin Youtubekanal, både små interview-bidder med mennesker fra musik- og film/tv-branchen samt live-musik.

Her Adam Levine med en ganske respektabel udgave af “Purple Rain”.

Og her et klip fra 1997 med filminstruktøren Jimmy Cameron:

The Joe Rogan Experience

I podcast/taleYoutube/interview-genren kommer man ikke uden om Joe Rogan. Kanalen tilbyder spændende interviews med typer som Elon Musk, Lance Armstrong eller Edward Snowden – enten små klips eller hele afsnit af 2 til +5 timers varighed.

Hørte denne med Mike Tyson så sendt som i forgårs. Den var lyttet værd. Helt klart:

The Dick Cavett Show

Er du træt af nutidens talkshows med selvfede grineflips og opsatte “jokes” a la Jimmy Fallon og James Cordon.

The Dick Cavett Show’s Youtubekanal leverer interviews med alle de store ikoner fra 60’erne og 70’erne. I et behageligt tempo.

Det er alt lige fra John Lennon, Alfred Hitchcock, Orson Wells, Muhammed Ali, Hugh Hefner over Marlon Brando og mange, mange flere.

Det er jo fremragende content. Fremragende.

Lessons From A Screenplay

Er du interesseret i teori og teknik vedr. filmskabelse, TV-serier eller storytelling generelt, er denne kanal som en slikbutik. Den er fyldt med gode analyser, og som i tilfældet med musikkanalen Polyphonic er de grafiske virkemidler og fortælleteknikken meget vellykket.

Her præsenteres suspense i en scene fra Inglorious Bastards. Eller hvordan manuskriptforfatter Aaron Sorkin arbejdede på The Social Network. Her kigges der nærmere på Get Out – en ny genre af horrer.

Her dissekeres en kernescene fra The Silence Of The Lambs:

StudioBinder

Mere filmnørderi? Det får du med StudioBinder. Igen en kanal med et seriøst budget og et ambitionsniveau så højt som var videoerne regulære minidokumentarer på DR2 eller Netflix. Her hvorfor David Fincher er et geni. Eller ganske interessante 20 minutter om Stanley Kubricks instruktion.

Cut

Selvom kanalen kan være lidt for overrepræsenteret af hippie/venstreorienterede/LGBT/Feminist/Jeg bor i San Francisco-typer, er der stadig masser af underholdning.

Samos er især vild med en af de mere brugte typer – Duranged Pitt. Især her:

Den her er også underholdende:

Den her er sjov nok.

Så er der den her, hvor de skal rangere skønhed på mennesker lige foran dem. Interessant:

Enkelt. Men spændende. Hvad tænder folk på?

Eater (specifikt Prime Time-serien)

Selve Eater-kanalen er fin for alle foodies, ligesom f.eks. Bon Appetit eller Tasty. Men Samos er især glad for de to hipster-slagtere Bren Young og Ben Turley der eksperimenterer med “slagterretter” eller tager ud og undersøger nye tilberedningsmetoder på alt inden for kød.

Note: har lige set nogle af deres nye videoer. Lidt irriterende, at de to værter tilsyneladende føler, at de hele tiden skal være MTV/Buzzfeed-skabagtige og agere deltids standup’ere. Det er slet ikke nødvendigt. Emnet er interessant uden al den spas og løjer. En særdeles grim tendens, BTW.

Her laver de Porchetta med et okse i stedet for gris. Ser lækkert ud:

Her besøger de en gut der laver den “bedste” salami i New York:

Samos kan se videoer med steaks i timevis. Derfor er denne interessant:

David Blaine

Ja, det er ham den (vanvittige) dygtige tryllekunstner, der altid ifører sig sit seriøse smil. Folks reaktioner er altid fascinerende og i nærmest alle klip bliver man overrasket, hver gang kameraet bevæger sig, og Lenny Kravitz eller Jimmy “Buckets” står i baggrunden og kigger med.

David Blaine er altså en mand der er på toppen af sit spil:

Ted Talk

Alle kender Ted Talk-videoer. De kan være interessante – medmindre de bliver delt på Linkedin.

Arsenal Fan TV

Du behøver ikke være Arsenal fan for at elske Arsenal Fan TV. Ja, du behøver nærmest ikke engang at være fodboldfan for at elske Arsenal Fan Tv.

Som Arsenal-fan er det næsten sjovere, når Arsenal taber, og profiler som Troopz, DT, Claude og Moh leverer sine frådende rant’s.

Med værten Don Robbie (den stående joke i kommentarsporet er, at han har tjent boksen på kanalen – plus han er the Dub-meme) i spidsen og de førnævnte profiler ved sin side er kanalen blevet et internetfænomen – ja, vel nærmest et microcosmos af hele fodboldfankulturen post SoMe. Og som altid med en god Youtubekanal. Kommentarsporet er fantastisk.

PS. en sidste ting. Det er fuckin’ fantastic, at der rant’es på bri’ish.

Har sjældent grint så meget, som da jeg læste kommentatorsporet til denne:

National Geographic

En masse velproduceret videoer om moder jord, alt rundt om og inden i. Evolution, historie, klima, ekspedition, dyreliv, under vandet, på land, i luften osv. osv. Og så får du ovenikøbet Gordon Ramsey der laver mad som en viking med i “prisen”.

AllTime10’s

Top 10 lister om alt. F.eks. 10 Ways History Is Repeating Itself, Creepy Urban Legends & Myths From All Over The World, 10 Bizarre Criminal Sentences eller 10 Huge Mistakes Made By Massive Brands:

Leah Shutkever

Leah Shutkever fra Birmingham ligner mere fitness-typen end “konkurrencespiseren”. Men hun kan æde meget mad – hurtigt.

Det er sådan noget Youtube gør ved dig. Pludselig bliver man vild med at se mennesker æde sig halvt ihjel – igen og igen. Shutkever er rimelig vild, selvom Matt Stonie selvfølgelig G.O.A.T inden for denne disciplin. Her spiser han 25 Big Macs på 20 minutter:

Her æder hun chicken wings mod strongman Eddie Hall (som også laver nogle okay underholdende videoer):

Her æder hun en kæmpe steak på 2.7 kilo:

FBE

FBE er reaktionsvideoer, hvor børn/teenagere reagerer til popkultur m.m. af “ældre” dato og voksne reagerer til popkultur af “nyere” dato (eller ældre dato). Så er der også metaudgaven, hvor kendte musikere reagerer på andres reaktioner. Af dem. Det kan være underholdende.

Børn reagerer til Metallica:

College studenter til 70’er musik.

Ældre til Led Zeppelin samt de samme ældre der reagerer på børns reaktion til Led Zeppelin:

Ældre reagerer til System Of A Down:

Så. Ned i Youtube kaninhullet med dig, gamle.

Opdateres…

Leave a Reply