Fodbold, Underholdning

Champions League assist ratio i det 21. århundrede takeaways

Samos fladt lige over dette statistik og har et par takeaways:

1) Hver gang jeg ser Neymar spille, føler jeg, at han kan gøre jobbet mere effektiv. At han kan forbedre sit slutprodukt betydeligt – ved f.eks. at drible mindre, ikke komme så langt ned i banen og spille hurtigere. Han har så meget talent! Men kigger man på mandens stats, kan man ikke klage (436 klubkampe, 262 mål, 163 assist samt 68 mål i 111 landskampe). Og i Champions League har han, som skrevet står, en rimelig vanvittig ratio i en god portion kampe.

MEN med det rå talent burde han have vundet mindst én Ballon d’Or nu. Her et halvt år inden han rammer de 30 somre, har han vel nærmest ikke været i nærheden.

2) Mesut Özil. Gamle dreng. Du var sgu da god engang i Real, for Tysken og i dine første Gunners år. Men de sidste år gad du ikke, joo. Det kunne man godt se. Formoder jeg heller ikke, at du gider i Fenerbahce. Til sidst luntede du bare rundt, lavede ingenting og så endnu mere lad ud – krydret med en genialitet eller to. For helvede, Mesut. Du kunne have blevet en af de største. Det var du jo på vej til for Tyskland og Real…

Hvad ville man, som Arsenal-fan, ikke give for Özil og Alexis Sanchez i deres prime i dag? Og lad os få gode gamle 2017-Wenger ind på bænken igen. Vi lover, at vi ikke skriver #wengerout på Twitter. Vi tager imod den der 4. plads i Premier League (25 point fra City) og det samlede 12-4 nederlag til Bayern München i CL ⅛-finalen med kyshånd.

3) Christian med i det gode selskab. Bravo. Bevis på, at han er det eneste top top spiller (Sammen med Dani Agger, hvis han aldrig var skadet.) vi har haft siden the Laudrups og ham tv-værten fra “1 mod 100!”.

4) Hæfter mig naturligvis ved de gamle dons: Figo, Zidane, Dinho, Juninho Pernambucano (På Transfermarkt står han noteret for 18 assist – derfor ratio på 0,30), Giggs, Kaka, Deco, Ribery, Lampard, Raul, Becks.

Men hvor er Captain Fantastic, Mr. Stevie G, Mr. blik for sine medspillere, Mr. grunden til at jeg ikke vandt PL var, at jeg spillede sammen med Steve Finnan og Hollands Lasse Kryger, Dirk Kuyt? Han var ikke særlig god til at lave den assist på den store scene.

5) Overraskelser: James Milner.

Kingsley Coman – dog ikke spillet så mange kampe.

Mario Götze. Han var også god i sine spæde år for BVB.

Edin Dresko (som Jesper Grønkål kalder ham, som Carsten Færge kalder ham, som Samos Blokka kalder ham)

6) Marco Reus. Apropos Dortmund. Hvad havde du ikke været uden alle de skader?

En Bayern München-legende.

7) Lionel Messi og Cristiano Ronaldo… “Double threat’s”

Flest assist all time klub- og landshold (Kilde: https://sportzpoint.com/ pr 7. Juni 2021):

5. Angel Di Maria (258 Assists)
4. Thomas Muller (260 Assists) – Han har åbenbart ikke været så flittigt assisterende i CL. 27 i 130 kampe = 0,20
3. Cristiano Ronaldo (269 Assists)
2. Luis Suarez (273 Assists)
1. Lionel Messi (356 Assists)

8) Flere “double threat’s”. Luis Suarez (Vildt at han også er nr. 2 all time i assist) og Kyllian Mbabber (+ Neymar, naturligvis.)

9) Raheem Sterling over Kevin De Bruyne! Selvom han afslutter som Gervinho på en mellemgod mandag, producerer Raheem alligevel vilde mål og assist-“numbers”. Må være alle de “tap ins” og “cutbacks” der pynter i regnskabet.

10) Mine mænd Xavi og Iniesta som hhv. nr. 36 og 47? Kan konstatere, at de to genier havde mange tredje-, fjerde- og femtesidste fødder på.

11) Marcelo med bedste back ratio (0,24). Dani lige efter (0,23). Ikke overraskende.

12) PSG har en god offensiv.

Shout out til Angel Di Maria (eller “shootout” som Numse-Rasmus kalder det på sin Youtube kanal, hvor han flipper helt ud for tiden – senest med denne fremragende imitation af en Ex On The Beach deltager.